21/08/2025
Πολιτικά

Tο πολεοδομικό σχέδιο της Σάμου επιτέλους επιλύεται

Περιγραφή εικόνας
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης το νέο Πολεοδομικό Σχέδιο της Σάμου, παρά την καθυστέρηση δεκαετιών, τόσο για τον Δήμο Ανατολικής όσο και για το Δήμο Δυτικής Σάμου. Το νέο Πολεοδομικό Σχέδιο ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης για το νησί και δημιουργεί προϋποθέσεις για επενδύσεις.

Ο βουλευτής Νομού Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης  για την εξέλιξη αυτή δήλωσε :

«Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα, που επί δεκαετίες εκκρεμεί για το νησί μας, επιτέλους επιλύεται. Αυτό του πολεοδομικού σχεδίου που μέχρι τώρα είχε τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των κατοίκων.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η σχετική απόφαση (Αριθμ. ΥΠΕΝ/121492/1903) βάση της οποίας αρχίζει άμεσα η διαδικασία, τόσο για τον Δήμο Ανατολικής όσο και για το Δήμο Δυτικής Σάμου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον φίλο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά για την κατανόηση του προβλήματος που αντιμετωπίζαμε και την αμέριστη στήριξη του.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πολ. Μηχανικό κ. Γιάννη Παλαιοκαστρίτη για τις άοκνες προσπάθειες του και προτάσεις του για την επίλυση αυτού του σοβαρού θέματος.

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε τη συμβολή των Δημοτικών Αρχών της Σάμου διαχρονικά, για την με επίταση ανάδειξη του προβλήματος».

 

Related posts

Θάνος Πλεύρης στη Σάμο: «Η Ελλάδα φιλική σε όποιον δικαιούται άσυλο και εχθρική στους παράνομους»

admin

Στη Σάμο την Πέμπτη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης

admin

Αντιπαράθεση στη Σάμο για το «Μαρτυρικό χωριό» – Παρέμβαση από το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

admin

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου: «Προτεραιότητα η περιφερειακή ανάπτυξη»

admin

Το ΚΚΕ(μ-λ) για τη συγκέντρωση-διαδήλωση στο Καρλόβασι

admin

Πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στο «Τάγμα θυσίας» του ΔΣΕ στη Λέκκα

admin

«Δεν κάνω μικροπολιτική» λέει ο Χρ. Στεφανάδης απαντώντας στην ανακοίνωση της «Συμμαχίας Πολιτών»

admin

«Έλενα Ακρίτα: Κάντε κάτι για να μη καταρρεύσει πλήρως το Νοσοκομείο Σάμου»

admin

Η Καστανιά Σάμου ανακηρύχθηκε επίσημα «Μαρτυρικό χωριό»

admin