27.9 C
Σάμος
09/05/2025
Σαμιακά

To SAMOS VIN DOUX στα φημισμένα WAITROSE Λονδίνου

Η διεθνής καταξίωση της Αγγλίδας Master of Wine  Jancis Robinson, έχει κάνει το site της www.jancisrobinson.com, ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία ενημέρωσης του παγκόσμιου οινικού κόσμου, ως βήμα αξιολόγησης των πιο φημισμένων κρασιών.  Φιλοξενεί επίσης άρθρα από διακεκριμένους συναδέλφους της όπως ο Andy Howard,  Master of Wine, ο οποίος κατόπιν γευστικής δοκιμής του Samos Vin Doux 2017, έγραψε τα ακόλουθα:

«ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ»

(Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ)

Vin Doux Μοσχάτο 2017, ΠΟΠ Σάμος, Ελλάδα £8.99

Πολύ ξεχωριστό, με χρυσαφένιες πορτοκαλί αποχρώσεις, με καταπληκτικά, έντονα ανθικά αρώματα Μοσχάτου.  Σταφίδες και ξύσμα προτοκαλιού  στο στόμα, με νύξεις κουκουναριού, 200 γρ/λίτρο υπολειμματικά σάκχαρα, διατηρείται “φρέσκο” λόγω της οξύτητας που ισορροπεί.  Ενδιαφέρον και αισθητά διαφορετικό από τα νότια Γαλλικά vin doux naturel. GV 16,5»

Η γευσιγνωστική δοκιμή έγινε στα πλαίσια ένταξης του Samos Vin Doux του ΕΟΣΣ στις κάβες των φημισμένων πολυκαταστημάτων Waitrose του Λονδίνου.  Κάθε χρόνο δοκιμάζονται τα κρασιά που βρίσκονται στον κατάλογο τους από έγκριτους επαγγελματίες του οινικού κόσμου στην Αγγλία.

Οι Βρετανοί καταναλωτές οίνου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο στην ποιότητα των κρασιών αλλά και στη σχέση ποιότητας και τιμής.  Για εκείνους, ένα άριστα ποιοτικό κρασί σε προσιτή τιμή αποτελεί αξία μοναδική και αποτελεί ικανή συνθήκη εδραίωσης ενός κρασιού στην αγορά.  Δεν είναι τυχαίο που οι εξαγωγές των Σαμιώτικων γλυκών κρασιών του Ε.Ο.Σ.Σ στην Αγγλία -και ιδιαιτέρως του Samos Anthemis – μετρούν ήδη κάποιες δεκαετίες, με σταθερές τοποθετήσεις σε φημισμένα σημεία πώλησης και εστίασης.

Η ακριβής περιγραφή της γευστικής δοκιμής:

WORTH BUYING

United Winemaking Agricultural Cooperative of Samos (UWC Samos) Vin Doux Muscat 2017 PDO Samos, Greece £8.99

Very distinctive, golden orange hue, with an amazingly intense floral Muscat nose. Raisins and orange zest on the palate, almost a hint of pine cone. 200 g/l residual sugar is kept fresh by balancing acidity. Interesting, and markedly different from southern French vin doux naturel. GV 16.5

(https://www.jancisrobinson.com)

 

 

Related posts

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Εθνικό Σχέδιο Εναέριας Διάσωσης (ΕΣΕΔΑ) – Οριστικός Κατάλογος Βάσεων Ετοιμότητας, εκτός η Σάμος

admin

Έλλειψη Κερμάτων στη Σάμο: Παρέμβαση του Επιμελητηρίου στην Τράπεζα της Ελλάδος

admin

Καρλόβασι: Εορτασμός Ύψωσης Σημαίας Σαμιακής Επανάστασης 1821

admin

Tour De Samos 2025: Η 5η έκδοση του Αγώνα Ακριβείας Κλασικών Αυτοκινήτων έρχεται 6-9 Ιουνίου στη Σάμο

admin

Χρυσή Βαρδινογιάννη και Νικόλαος Ντε Γκρες στους Φούρνους με την Axion Hellas

admin

AQUA BLUE: Δρομολόγια πλοίου για Εύδηλο και Καρλόβασι έως 31/10/2025

admin

Ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Αλ. Κουβακάς για φωτιά ΧΥΤΑ Σάμου: «Βελτιώνεται η κατάσταση»

admin

Ε.Κ. Σάμου: Ηχηρό «Όχι» στα σχέδια εγκατάστασης 52 ανεμογεννητριών στην Ανατολική Σάμο

admin

Συναγερμός στη Σάμο: Πυρκαγιά σε εξέλιξη στον ΧΥΤΑ

admin