32.8 C
Σάμος
08/08/2025
Σαμιακά

Tour de Samos το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου

Περιγραφή εικόνας

Τα πιο όμορφα κλασσικά αυτοκίνητα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σάμου το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία “Tour de Samos II”.

Οι φίλοι των παλαιών αυτοκινήτων και ο Σύλλογος ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ, μετά την επιτυχή εκδήλωση του 2017, οργανώνουν και πάλι το Tour de Samos. Μια πανδαισία παλαιών οχημάτων θα κατακλύσει και πάλι το νησί της Σάμου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οχήματα, σχήματα και χρώματα, μυρωδιές και ήχοι μιας άλλης εποχής θα διασχίσουν τις περιοχές του νησιού.

Το Tour de Samos, αποτελεί ένα event που συνδυάζει περιήγηση και αγώνα regularity για Ιστορικά-Κλασσικά Οχήματα. Με συνολικό μήκος 215 χιλιόμετρα και 2 σκέλη έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει οδηγική απόλαυση μέσα από τις όμορφες διαδρομές της Σάμου αλλά και αρκετό χρόνο για ξεκούραση και εξερεύνηση των ιδιαίτερα όμορφων περιοχών του νησιού

Μετά τον απαραίτητο τεχνικό και διοικητικό έλεγχο και την παραλαβή του συνοδευτικού υλικού (Παρασκευή 14 Ιουνίου 18:00 έως 21:00), τα οχήματα θα παραμείνουν παρατεταγμένα στο χώρο του λιμένα ώστε να τα απολαύσουν από κοντά οι επισκέπτες και οι κάτοικοι.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 11:00, στο Νέο Λιμάνι Καρλοβάσου. Η διαδρομή της πρώτης αυτής ημέρας είναι: Μαραθόκαμπος, Όρμος, Κουμέικα, Πλατανος, Αγιοι Θεόδωροι, Μαραθοκαμπος, Ισωματα, Λιμνιώνας Δρακαίοι (Ανασυγκρότηση), Επανεκκίνηση 1ου Οχήματος 15:00, Διαδρομή: λιμνιωνας Ισιωματα, Ορμος, Λεκα, Λιμάνι Καρλόβασι (Τερματισμός τελευταίου οχήματος 16:30 σύνολο 114,88 χιλιόμετρα).

Την Κυριακή 16 Ιουνίου, η εκκίνηση θα δοθεί και πάλι στο Καρλόβασι και πάλι στις 11:00 και στη συνέχεια η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Βαθύ, Μυτιλινιοί, Χώρα, Μαυρατζαίοι Μονή Τιμίου Σταυρού (Ανασυγκρότηση), Επανεκκίνηση 1ου Οχήματος 14:00 Διαδρομή: Κουμαδαραίοι, Πύργος, Σπαθαραίοι, Παγώνδας, Πυθαγόρειο (Τερματισμός τελευταίου οχήματος 16:01 σύνολο 94,76 χιλιόμετρα).

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτων Κορίνθου και τη TRISKELION, υπό την έγκριση της Επιτροπής Αγώνων Αυτοκινήτου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και διεξάγεται σύμφωνα με τον Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα της FIA και τον ΕΑΚ Ιστορικών Αυτοκινήτων, με πλήρη τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο Δήμος Σάμου υποστηρίζει το Ράλλυ Αντίκα «Tour de Samos» και συνεισφέρει στον αγώνα των οδηγών που θα διατρέξουν όλο το νησί μας.

Related posts

Συλλυπητήριο Μήνυμα Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ για την τραγική απώλεια 18χρονου

admin

Σε αναμονή οι επιβάτες του «Blue Star Myconos» – Ακυρώθηκε το σημερινό δρομολόγιο

admin

Μουσικό Σχολείο Σάμου: Κατατακτήριες εξετάσεις

admin

Απαγορευτικό: Τι αλλάζει στα δρομολόγια του Blue Star Myconos

admin

Ψιλή Άμμος: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του 71χρονος

admin

Σάμος: Η ΕΛΜΕ απαιτεί διαλεύκανση και στήριξη των μαθητών για την υπόθεση του διευθυντή – «Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος ασφάλειας»

admin

ΧΥΤΑ Σάμου: 11.407 ευρώ πρόστιμο για φωτιά σε απορρίμματα

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου αποκτά φυσίατρο

admin

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Σάμου: Κινητοποιήσεις για τα σοβαρά προβλήματα

admin