08/12/2025
Δήμος

Ημερίδα για τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Την ερχόμενη Τετάρτη παρουσιάζονται στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου τα εναλλακτικά αναπτυξιακά σενάρια για τον χωρικό σχεδιασμό Βαθέος και Πυθαγορείου. Η ανοιχτή εκδήλωση δίνει στους δημότες την πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα για το 1ο Στάδιο της Α΄ Φάσης της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου 2025 στις 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Η μελέτη εντάσσεται στο πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στόχος είναι να αποτυπωθεί το σημερινό χωρικό προφίλ των δύο Δημοτικών Ενοτήτων και να παρουσιαστούν οι πρώτες προτάσεις για τη μελλοντική οργάνωση και ανάπτυξή τους.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης, τα όρια οικισμών, τις ζώνες πολεοδόμησης και τις περιοχές ειδικής προστασίας, καθώς και για τα μέτρα που συνδέονται με την κλιματική ανθεκτικότητα και τη στήριξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων. Η εκδήλωση απευθύνεται σε κατοίκους και φορείς της περιοχής.

Από την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2025 ανοίγει η διαδικτυακή πλατφόρμα του ΥΠΕΝ για υποβολή σχολίων και παρατηρήσεων, η οποία θα παραμείνει ενεργή για πέντε ημέρες. Τα σχόλια θα αξιολογηθούν από τους μελετητές και θα ενσωματωθούν στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης.

Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά και από το YouTube του Δήμου Ανατολικής Σάμου στο κανάλι dhmos samou imc.