15/07/2026
Σαμιακά

Τραυματισμός 16χρονης Αφγανής σε λέμβο – Με αεροδιακομιδή στην Αθήνα

EKAV AERODIAKOMIDI (2)

Δύο γυναίκες, μία 16χρονη από το Αφγανιστάν και μία 73χρονη με καρδιολογικό πρόβλημα, διακομίστηκαν εκτάκτως στην Αθήνα με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ το απόγευμα της Τρίτης, από το αεροδρόμιο της Σάμου.

Η 16χρονη τραυματίστηκε όταν η λέμβος, στην οποία επέβαινε με άλλους μετανάστες, προσέκρουσε σε βράχια στο Αγαθονήσι κατά την παράνομη είσοδό τους στη χώρα από την Τουρκία. Διαγνώστηκε με κάταγμα λεκάνης στο νοσοκομείο της Σάμου, καθιστώντας απαραίτητη τη μεταφορά της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Αθήνας.

Στο ίδιο αεροσκάφος διακομίστηκε και η 73χρονη γυναίκα, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Νωρίτερα, με σκάφος του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν από το Αγαθονήσι έξι άτομα στο λιμάνι Πυθαγορείου και από εκεί στο Νοσοκομείο Σάμου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Φωτογραφια αρχείου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Σάμο και Ικαρία

«Παρακάλεσα να γίνει λίγες μέρες μετά»: Η πικρία του πατέρα της 15χρονης Άννας Μαρίας για τον χορό στο Παλαιό Καρλόβασι

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για πρώτη φορά στην παγκόσμια κατάταξη QS

Νοσοκομείο Σάμου: Δέκα επιπλέον εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας

Το Μπλε γίνεται THÉA Greek Tapas Bar: Η θέα μένει, η ιστορία συνεχίζεται

Πρωτιά για το αεροδρόμιο Σάμου: Μεγαλύτερη αύξηση επιβατών από τα 14 αεροδρόμια της Fraport στο πρώτο εξάμηνο