18/12/2025
Σαμιακά

Τσακάλι «βόλταρε» στην περιοχή «Γεφυράκι» – Έψαχνε για φαγητό στους κάδους

 Ένας ασυνήθιστος επισκέπτης έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή «Γεφυράκι» της πόλης της Σάμου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ένα τσακάλι κατέβηκε στην πόλη και πλησίασε σε κάδους απορριμμάτων, προφανώς ψάχνοντας για τροφή. Η εμφάνισή του καταγράφηκε σε ώρα που οι δρόμοι ήταν έρημοι, χωρίς κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

Κάτοικος της περιοχής κατάφερε να απαθανατίσει με το κινητό του τη σπάνια εικόνα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το άγριο ζώο δεν φάνηκε καθόλου να φοβάται την ανθρώπινη παρουσία και συνέχισε ανενόχλητο την «περιπολία» του στους δρόμους.

Οι εμφανίσεις τσακαλιών σε κατοικημένες περιοχές δεν είναι σπάνιες τα τελευταία χρόνια, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, όταν τα ζώα αναζητούν τροφή.