19.4 C
Σάμος
19/10/2025
Σαμιακά

Στην τελική ευθεία η παραγωγή τσίπουρου από την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου

Στην αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2025 – ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2026 – το νέο προϊόν της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου: Τσίπουρο από σταφύλια Μοσχάτου, της αρωματικής ποικιλίας που καλλιεργείται στο νησί.

Όπως ανέφερε στο ράδιο «Αρμονία» ο γεωπόνος της Ένωσης, Θεόδωρος Χαρμπής, η ιδέα ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια, ωστόσο η συστηματική προετοιμασία άρχισε το 2023. Οι πρώτες αποστάξεις έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ τον προηγούμενο μήνα ολοκληρώθηκε και η διαδικασία αδειοδοτήσεων, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, καθυστέρησε λόγω της πολυπλοκότητας που συνεπάγεται η παραγωγή και διακίνηση αλκοολούχων ποτών.

Ο κ. Χαρμπής εξήγησε ότι το διάστημα μέχρι τη διάθεση του προϊόντος οφείλεται αποκλειστικά σε τεχνικούς λόγους, καθώς απαιτείται τρίμηνη ωρίμανση μετά την ολοκλήρωση των αποστάξεων. Οι πρώτες ενδείξεις, όπως είπε, είναι θετικές, αφού το τσίπουρο εμφανίζει έντονα αρωματικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στην ταυτότητα του σαμιώτικου Μοσχάτου.

Στόχος της Ένωσης είναι η προσθήκη ενός ακόμη ποιοτικού προϊόντος στη γκάμα της, που θα ενισχύσει τη θέση του συνεταιρισμού στην αγορά και θα συμβάλει στη βιωσιμότητά του.

Related posts

Σάμος: 4 υποθέσεις απάτης εξιχνιάστηκαν – Μέλη κυκλώματος οι δράστες

admin

Γενική Συνέλευση Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου στον Πύργο

admin

Τραυματισμός 13χρονου σε καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον Μεσόκαμπο Σάμου

admin

Δήμος Ανατ. Σάμου: Τον Νοέμβριο ξεκινούν οι δημοπρασίες για 4 ακίνητα

admin

Σάμος: Η οικογένεια του Omar Khaled Mughmas αναζητά τον 24χρονο που φέρεται να έπεσε στη θάλασσα

admin

«Οίνος ευφραίνει…» Μια σπονδυλωτή θεατρική πρόταση στη Σάμο

admin

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου απαντά στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ

admin

Δηλώσεις Συγκομιδής Σταφυλιών 2025-2026: Προθεσμία υποβολής έως 15 Δεκεμβρίου

admin

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση εργαζομένων με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου

admin