02/07/2026
Σαμιακά

Διπλή διάκριση για τη Σάμο στο “Verde.tec Forum”

verde

Δύο βραβεία απονεμήθηκαν στον δήμο Σάμου στα Βραβεία “Greek Green Awards”, της 3ης Διεθνούς Έκθεσης VERDE- TEC, που διοργανώνεται από 15 έως 17 Φεβρουαρίου στη Παιανία .

Στην έκθεση ο δήμος  συμμετείχε στα βραβεία στις Κατηγορίες “Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση” και “Αστική Βιωσιμότητα”.

Η πρώτη κατηγορία αφορούσε την προσπάθεια του Δήμου να ευαισθητοποιήσει τους νέους, υλοποιώντας μία δράση στην οποία παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων θα αποτύπωναν στο “χαρτί” την άποψή τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Σκοπός, ήταν η ενημέρωση και η εξοικείωση των παιδιών πάνω σε θέματα πράσινης ανάπτυξης.Διπλή διάκριση για τη Σάμο στο “Verde.tec Forum”

Η συμμετοχή στην Αστική Βιωσιμότητα περιλαμβάνει όλες τι δράσεις που έχει σε άμεσο πρόγραμμα υλοποίησης ο δήμος Σάμου, με σκοπό την προσβασιμότητα για όλους. και στην οποία συμπεριλαμβάνονται αναπλάσεις δρόμων και υλοποίηση προγραμμάτων για ΑμεΑ . Ο μεγάλος ποδηλατόδρομος που «προσκαλεί» τους πολίτες του νησιού να χρησιμοποιούν το ποδήλατο τους έγινε σημείο αναφοράς και θετικής κριτικής.

“Για την επιτυχία του δήμου Σάμου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Στέλλα Παπανικολάου η οποία επιμελήθηκε την ολοκλήρωση και την παρουσίαση της πρότασης «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» και τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνο Αμυρσώνη, για την εκπροσώπηση του δήμου στην εκδήλωση απονομής βραβείων”, αναφέρει ο δήμος και προσθέτει πως η Σάμος θα παρουσιάζει το έργο της σε θέματα πράσινης ανάπτυξης, θα προβάλει την περιβαλλοντολογική της κληρονομιά με στόχο να προσελκύσει εναλλακτικό κοινό επισκεπτών..

Σημειώνεται πως στην έκθεση, που ο δήμος για δεύτερη χρονιά έχει οργανωμένο περίπτερο, συμμετέχουν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεγάλες εταιρείες νέων τεχνολογιών περιβάλλοντος και ξένες επιχειρήσεις.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ενισχύεται με 13 πυροσβέστες η Σάμος και η Ικαρία, 38 θέσεις συνολικά στο Βόρειο Αιγαίο

Χωρίς ρεύμα μένουν τα ξημερώματα της Κυριακής Σάμος Φούρνοι και Θύμαινα

Υποχώρησαν 22,5% οι αφίξεις από την Τουρκία στη Σάμο τον Ιούνιο, ανακάμπτει ο Ιούλιος

Αποχή διαρκείας στα ΚΕΠ από 2 Ιουλίου για τις διαδικασίες Μεταφορών

«Η 30ή Ιουνίου δεν ήταν δέσμευση αλλά αρχική εκτίμηση» απαντά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου για Αιμοδυναμική Μονάδα και Μαγνητικό Τομογράφο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει τη μη εγκατάσταση της Αιμοδυναμικής Μονάδας