13.9 C
Σάμος
28/11/2024
Σαμιακά

Vin Doux Naturel: Μοναδική εμπειρία γεύσης

 

Και ξαφνικά, ένα φινετσάτο και πολύ ιδιαίτερο κρασί, κάνει την εμφάνισή του στο τραπέζι και τη ζωή μας: Vin Doux Naturel από λευκό μικρόρωγο Μοσχάτο με τη σφραγίδα ποιότητας του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου.

Τα υπέροχα μοσχάτα σταφύλια παραγωγής του προέρχονται από ξερικούς, ημιορεινούς αμπελώνες που καλλιεργούνται σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς, με νότιο προσανατολισμό και χαμηλή στρεμματική απόδοση η οποία δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα.

Με χρώμα λαμπερό σαν τοπάζι και πεντακάθαρη μύτη με άρωμα ώριμων βερίκοκων, εσπεριδοειδών σε μορφή κονφί, σε φόντο μελιού και κηρήθρας, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσης!

Πρόκειται για ένα κρασί όλο φινέτσα που παράγεται από λευκό μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου σε μη οξειδωτικό στυλ, χαρίζοντάς μας ένα εντυπωσιακό  αποτέλεσμα. Εκπληκτική φρεσκάδα και γεύσεις ώριμων  πυρηνόκαρπων φρούτων όπως ροδάκινου και βερίκοκου, με μια ευδιάκριτη αλλά λεπτή γλυκύτητα και νότες μελιού που χαρίζουν γευστικό πλούτο και διάρκεια. Ένα ολόδροσο και μοντέρνο VIN DOUX NATUREL που μαγεύει και προκαλεί τους λάτρεις των επιδόρπιων οίνων, προσφέροντάς  τους  γευστική ανάταση των αισθήσεων, η οποία δεν περιορίζεται απλά στο ποτήρι αλλά επεκτείνεται σε άπειρους συνδυασμούς με γαστρονομικές δημιουργίες.

Συνδυάστε το με λαζάνια θαλασσινών εμπλουτισμένων με λευκή βελούδινη μπεσαμέλ, λευκά κρέατα μαγειρεμένα με φρούτα αλλά και τάρτες αχλαδιού με ροκφόρ ή, το γαλλικού τύπου cheese cake «tourteau fromagé».

Ιδανικά, σερβίρεται στους 8-10ο C, ώστε να αναδεικνύει τα μοναδικά του οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Related posts

Στήριξη στις διώξεις εκπαιδευτικών – Κάλεσμα από τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

admin

Ενημερωτική Συνάντηση Δημοσιογράφων από τη Fraport Greece στο Αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος»

admin

Ηγετικός ρόλος της KRIKOS AE στις τεχνολογίες χωρίς εκσκαφή

admin

Παγκόσμια διάκριση για την ομάδα Pi Force του ΓΕΛ Σάμου στους τελικούς F1 in Schools

admin

Επίσημη Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Ενδοκρινολογίας, κ. Γεωργίου Χρούσου ως Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

admin

Εσπερίδα με θέμα την Αναπηρία στη Σάμο

admin

Εκλογές 2024 Επιμελητηρίου Σάμου: Τα νέα μέλη του Δ.Σ.

admin

Ξανά σε λειτουργία το αεροδρόμιο της Σάμου, μετά από 20 ημέρες

admin

Οδηγίες για καταναλωτές για τη «Black Friday» από την ΕΕΚΕ

admin