
Το αμφιθέατρο Αϊ-Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ γέμισε ζωντάνια, χρώματα και μουσική το βραδυ του Σαββάτου, καθώς φιλοξένησε το 23ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Μια βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση, που κατάφερε να συγκινήσει και να ενθουσιάσει το κοινό.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου «Ο Καπετάν Λαχανάς» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδημής και Φίλων από τη Θράκη παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Σκύρος, η Βέροια, η Θεσσαλονίκη, η Κύπρος, η Κως και η Μακρά Γέφυρα. Οι χορευτές, φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές τους, μετέφεραν το κοινό σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση.
Η παρουσίαση της εκδήλωσης από την Ελένη Χατζηγεωργίου πρόσθεσε μια ιδιαίτερη πινελιά, καθώς ανέδειξε με σεβασμό την ιστορία κάθε περιοχής. Παράλληλα, η ζωντανή μουσική από τους εξαιρετικούς μουσικούς Ζάχο Αντώνη, Καραδήμου Θεοδώρα, Καρατζόβαλη Πέτρο, Κουσουλάκη Γιάννη και Παλογιάννη Δημήτρη έδωσε έναν ξεχωριστό ρυθμό στη βραδιά.

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η βράβευση του Συλλόγου Φίλων και Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο» για την πολύτιμη προσφορά του. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβαν η πρόεδρος του συλλόγου, Θεοδώρα Παπαδάμ, η γραμματέας Αγγελική Χατζημανώλη και η ταμίας Αναστασία Μυλωνά. Η απονομή έγινε από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Σάμου, Μανώλη Φραντζή, σε μια στιγμή που αναγνώρισε το σημαντικό έργο και την αφοσίωση του συλλόγου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και κατάφερε να φέρει κοντά ανθρώπους κάθε ηλικίας, δημιουργώντας μια γιορτή αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση.
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του «Καπετάν Λαχανά» απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η ιστορία και η παράδοση μπορούν να μας ενώσουν και να μας εμπνεύσουν.