26.7 C
Σάμος
09/06/2025
Σαμιακά

Το μεγάλο χρυσό για το «υγρό χρυσάφι» του ΕΟΣ Σάμου

Με το ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ τιμήθηκε το «υγρό χρυσάφι» του ΕΟΣ Σάμου, το Samos Vin Doux (εσοδείας 2018) στο διαγωνισμό οίνου Selections Mondiales des Vins, διακρινόμενο ανάμεσα σε 1.564 κρασιά από 34 χώρες.

Κατά τη διάρκεια του διεθνούς αυτού διαγωνισμού, από το μεγάλο αριθμό των οίνων που συμμετείχαν, μόνον ΕΞΙ (6) έλαβαν το Μεγάλο Χρυσό. Η αξιολόγηση έγινε στο Κεμπέκ του Καναδά από 56 διεθνείς και διακεκριμένους κριτές, οι οποίοι επί τετραήμερο δοκίμασαν ποικιλίες και ετικέτες του παγκόσμιου αμπελώνα.

Η σημαντική διάκριση του Μεγάλου Χρυσού για το Samos Vin Doux (2018), του γλυκού κρασιού «πρεσβευτή» του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου που εξάγεται στον Καναδά εδώ και 4 δεκαετίες, επιβεβαιώνει θριαμβευτικά τη δυναμική αλλά και την ποιότητα της ποικιλίας του άσπρου μοσχάτου Σάμου.

Η φροντισμένη καλλιέργεια από τους έμπειρους αμπελουργούς του νησιού, σε ένα υψηλής αποστράγγισης έδαφος στα πλαίσια μίας ΠΟΠ ζώνης που ευνοείται από ένα ποικίλο μικροκλίμα και, στη συνέχεια, η προσεγμένη οινοποίησηέχουν αναδείξει το Samos Vin Doux  σε ένα γλυκό κρασί, αντιπροσωπευτικό δείγμα της οινοποίησης του.

Πλούσιο σώμα, εξαιρετική ισορροπία, εκρήξεις αρωμάτων στην μύτη και στο στόμα, είναι μερικά μόνο από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Samos Vin Doux που όχι μόνο το έχουν φέρει στην πρώτη θέση σε πωλήσεις στα γλυκά κρασιά στην Ελλάδα αλλά το ταξιδεύουν και σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως!

Related posts

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: «Τραγική η αγροτική οδοποιία» – Αιχμές κατά του Δημάρχου Αν. Σάμου

admin

Η Σάμος «σηκώνει» το μεγαλύτερο βάρος στο μεταναστευτικό – Πρώτη σε αριθμό διαμενόντων στο Αιγαίο

admin

Θανατηφόρο τροχαίο στη Σάμο

admin

Κάλεσμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από την Ένωση Στρατιωτικών Σάμου

admin

Δήλωση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) για την Ανθρωπιστική Καταστροφή στη Γάζα

admin

Μ. Φιλιππή: «Ολιγαρχικό μοντέλο ηγεσίας στον Δήμο Δυτικής Σάμου»

admin

«Χρυσή» ημέρα για τη Σάμο: Το MSC Explora I και τα πλοία της γραμμής έφεραν πάνω από 2.200 επισκέπτες

admin

Μεταναστευτικό: Μηνυτήρια αναφορά Γ. Καλτάκη στην Εισαγγελία Σάμου

admin

Με «Άριστα Παμψηφεί» έγινε αποδεκτή η διδακτορική διατριβή του Σταύρου Μιχαλόπουλου

admin