16/05/2026
Σαμιακά

«Χρυσή» ημέρα για τη Σάμο: Το MSC Explora I και τα πλοία της γραμμής έφεραν πάνω από 2.200 επισκέπτες

Μια εξαιρετικά δυναμική ημέρα ήταν η χθεσινή, Πέμπτη 5 Ιουνίου, για τον τουρισμό της Σάμου, καθώς το τουριστικό λιμάνι της πρωτεύουσας, στο Βαθύ, υποδέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες, δίνοντας μια σημαντική τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία.

Την παράσταση έκλεψε το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο MSC Explora I, το οποίο έμεινε αρόδο έξω από το λιμάνι. Με τη χρήση σκαφών-λάντζας, αποβιβάστηκαν οι 618 επιβάτες καθώς και μέρος από τα 633 μέλη του πληρώματος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη της Σάμου.

[Ενδεικτική Φωτογραφία: Το MSC Explora I αρόδο έξω από το λιμάνι του Βαθέος]

Ταυτόχρονα, στο ίδιο λιμάνι (Βαθύ) κατέπλεαν και τα τουριστικά πλοιάρια της γραμμής από τα τουρκικά παράλια (Ido Ege, Sea Star Samos, Ido Yeditepe), αποβιβάζοντας συνολικά πάνω απο 1000 επιβάτες στο νησί .

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Άσκηση διαχείρισης αεροπορικού συμβάντος στη Σάμο

Αύξηση 6% στους επιβάτες του αεροδρομίου Σάμου τον Απρίλιο του 2026

Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου απαντά για την απόλυση μονογονέα: «Ακολουθήσαμε την απόφαση του ΑΣΕΠ»

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Παπαευσταθίου στη Σάμο

Τι λέει το Υπουργείο Παιδείας για το Ειδικό Σχολείο Σάμου: Το έγγραφο που ρίχνει φως στις αρμοδιότητες

Απολύθηκε μονογονέας με παιδί με αυτισμό από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου – Το Εργατικό Κέντρο ζητά την ανάκληση