30/04/2026
Σαμιακά

Συνάντηση Πυροσβεστών και Συνοριοφυλάκων με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ανατολικής Σάμου, όπου ανέλυσε βασικά θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Μετά την ομιλία, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Σωματείου Πυροσβεστών Σάμου και Ικαρίας, συζητώντας κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας τους. Η συνάντηση αυτή έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη για στήριξη των πυροσβεστών και την αναγνώριση του έργου τους, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στα επίμονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, τα οποία σχετίζονται με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που αφήνουν πολλούς συναδέλφους τους εκτός ενεργού δράσης λόγω ορίων ηλικίας και άλλων κριτηρίων.

Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών κατέθεσαν τις ανησυχίες τους στον Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζοντας τα κενά και τις δυσλειτουργίες που προκαλούνται από τις νέες ρυθμίσεις. Παράλληλα, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον των εναπομείναντων πυροσβεστών που συνεχίζουν την υπηρεσία τους, υπογραμμίζοντας ότι τα τρέχοντα μέτρα ουσιαστικά περιορίζουν την αποτελεσματικότητα του πυροσβεστικού σώματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης φάνηκε να συμμερίζεται την ένταση των προβλημάτων και εξήγησε το σκεπτικό του κινήματος, επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει κατά τη θητεία του ως ευρωβουλευτής για την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος. Ωστόσο, δεν προέβη σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για άμεσες ενέργειες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο χώρο υπήρξε και αντιπροσωπεία συνοριοφυλάκων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να ενημερώσουν τον κ. Ανδρουλάκη για τα προβλήματά τους.Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν σε θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας τους, το ζήτημα της μονιμοποίησης των συνοριοφυλάκων που εργάζονται σε καθεστώς ομηρίας, με ετήσιες συμβάσεις καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους..

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Γιατρός από το «Αττικόν» κατέρρευσε μετά από 5ήμερη εφημερία στο Νοσοκομείο Σάμου

Λιμνιώνας Μαραθοκάμπου: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μετά από ολονύχτια μάχη με τους ανέμους

Κασπάροφ vs Deep Blue: Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου τιμά την επέτειο της ιστορικής ήττας

Τριήμερη επίσκεψη του προέδρου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Αιγαίου στη Σάμο με επαφές σε φορείς και υπηρεσίες

Βαρύ πένθος στον Μαραθόκαμπο Σάμου για τον χαμό της 30χρονης Κατερίνας, νοσηλεύτριας στο ΠΑΓΝΗ

Θέση υδρονομέα στον ΤΟΕΒ Κάμπου Σάμου: Aιτήσεις έως 30 Απριλίου