6.1 C
Σάμος
23/02/2025
Πολιτικά

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Σε πρόσφατες δηλώσεις στην ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου, ο τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, παρουσίασε το σχέδιο πληρωμών που προωθεί η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επιχειρήσεις

Για τις επιχειρήσεις που το δεύτερο εξάμηνο του 2022 έλαβαν ποσό έως 2.000 ευρώ, θα διατεθούν συνολικά 3.850.000 ευρώ άμεσα.

Επιβάτες

Κατά τον Ιούλιο του 2024, καταβλήθηκαν 15 εκατομμύρια ευρώ για την εξόφληση των επιβατών για το πρώτο πεντάμηνο του 2023. Γίνονται επίσης προσπάθειες να ολοκληρωθούν οι πληρωμές για τους υπόλοιπους μήνες του 2023 μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Καύσιμα

Εγκρίθηκε η διάθεση 10.748.000 ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε 851 ωφελούμενες επιχειρήσεις. Οι πληρωμές αυτές αφορούν αιτήσεις της πρώτης φάσης του 2022, που είχαν υποβληθεί σε διοικητικό έλεγχο χωρίς προβλήματα.

Παρά την καθυστέρηση στην αποδέσμευση πόρων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ο κύριος Αθανασίου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να αντιμετωπίσει άμεσες ανάγκες, όπως οι καταστροφές στη Θεσσαλία.

Related posts

Ο πρώην δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ομιλητής στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Μυτιλήνη

admin

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί απο τη Σάμο σε κοινό αγώνα για προοδευτική αλλαγή

admin

Εκπαίδευση, Υγεία και Δικαιοσύνη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Νίκου Ανδρουλάκη στη Σάμο

admin

Νίκος Ανδρουλάκης απο την Σάμο: «Η κυβέρνηση επενδύσει στην τοξικότητα και τον διχασμό. Σέβεται τη δικαιοσύνη αυτός που κρίνει τις αποφάσεις της ή αυτός που δεν τις υλοποιεί;»

admin

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin

Κομνηνάκα: Τραγικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας της Σάμου και της Ικαρίας

admin

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

admin

Περιφερειακές Συνδιασκέψεις ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με Ψηφιακό Διάλογο, Συμμετοχή & Καινοτομία

admin

Επίσκεψη Νίκου Ανδρουλάκη στη Σάμο την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

admin