28/08/2026
Σαμιακά

Αύξηση 4,2% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Σάμου

aerodromio samou

Σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης καταγράφει το αεροδρόμιο της Σάμου, με άνοδο 4,2% τους πρώτους δύο μήνες του 2025 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2024. Συνολικά, 1.324.409 επιβάτες ταξίδεψαν μέσω των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport Greece, σημειώνοντας αύξηση 3,7%.

Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να πρωτοστατεί με αύξηση 8,8%, ενώ θετικά κινήθηκαν και τα αεροδρόμια της Κέρκυρας και της Καβάλας. Αντίθετα, μείωση παρουσίασαν η Σαντορίνη, η Ζάκυνθος, το Άκτιο και η Μύκονος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Fraport Greece:

«Οι πρώτοι δύο μήνες του 2025 είχαν ως αποτέλεσμα 1.324.409 επιβάτες να ταξιδέψουν μέσω των 14 περιφερειακών αεροδρομίων μας, σημειώνοντας αύξηση +3,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2024.

Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντική αύξηση επιβατών, καταγράφοντας αύξηση +8,8% που οφείλεται στη διεθνή κίνηση και τη συνεχιζόμενη επιτυχία βασικών δρομολογίων που ξεκίνησαν να λειτουργούν πέρυσι. Εν τω μεταξύ, η Κέρκυρα και η Καβάλα παρουσίασαν ισχυρές επιδόσεις, επωφελούμενες από μεγαλύτερα αεροσκάφη και πρόσθετα δρομολόγια. Επιπλέον, το αεροδρόμιο της Σάμου κατέγραψε αύξηση +4,2%.

Συνδέουμε τον κόσμο με το αύριο!»

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Κυρίαρχη δύναμη στο Βόρειο Αιγαίο η Σάμος: Πρωταθλήτρια στις διεθνείς αφίξεις με διπλάσιους ξένους επισκέπτες από τη Μυτιλήνη

Χαρτιά αντί για μηχανήματα: Η διοίκηση του Γ. Ν. Σάμου πανηγυρίζει μια αίτηση 174.000 ευρώ που δεν έχει εγκριθεί ακόμη

Σάμος: Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου για συγκέντρωση υπογραφών στην Πλατεία Πυθαγόρα

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που εκρήγνυται βλήμα στη φωτιά στον Μαραθόκαμπο Σάμου – Χωρίς ενεργό μέτωπο

Φωτιά σε δασική έκταση στη Βαγγελίστρα Μαραθόκαμπου

Καστανιά Σάμου: 83 χρόνια μνήμης, εκδήλωση την Κυριακή 30 Αυγούστου