08/07/2026
Περιφερειακά

Ιστορική Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στις Οινούσσες

synedriash oinoysses

Ιστορική Συνεδρίαση για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, πραγματοποίησε χτες Τρίτη 27.05.2025 το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου,  συνεδριάζοντας  στο νησί των Οινουσσών, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη.

Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε κάθε γωνιά του Βορείου Αιγαίου,  πέραν του συμβολικού τους χαρακτήρα,  έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους ανθρώπους των ακριτικών  νησιών του Βορείου Αιγαίου  και είναι μια δέσμευση του Περιφερειάρχη η οποία υλοποιείται και θέλει ακόμα και το πιο μικρό και απομακρυσμένο νησί να βρίσκεται στο προσκήνιο της Περιφέρειας.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν δια ζώσης ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αριστόβουλος Ελευθερίου, ο Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας Μιχάλης Ταμβακέλλης και οι παρακάτω Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Από την Περιφερειακή Αρχή: Νικόλαος Μάρκου, Μιχαήλ – Άνθιμος Δήσσος,  Ευστράτιος Κυρατζής, Δημήτρης Κουρσουμπάς, Παντελής Βρουλής, Παντελής Μπουρνίας, Νίκος Νύκτας, Ιωάννης Καλτάκης,  Σουλτάνα Ανδρεάδου, Άγγελος Βλάττας.

Από την Νέα Δυναμική: Φιλόδωρος Βιτέλλας, Ελένη Μακρή, Παντελής Μπουγδάνος,

Από την Λαϊκή Συσπείρωση:  Γεώργιος  Αμπαζής, Γεώργιος Τσακαλίας, Αγλαία Κυρίτση

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πληρωμές 26,5 εκατ. ευρώ για έργα στο Βόρειο Αιγαίο το Α’ εξάμηνο του 2026

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ για τους υποψηφίους της Λέσβου ζητά ο Περιφερειάρχης Β.Α. λόγω του αφθώδους πυρετού

Το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Βορείου Αιγαίου έως το 2028

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξασφάλισε νέες χρηματοδοτήσεις για Σάμο και Ικαρία

Προχωρά η βελτίωση της οδού Βαθύ-Καρλόβασι. Στη Σάμο τα δύο μεγαλύτερα οδικά έργα της Περιφέρειας

Στη Σάμο η 112η Σύνοδος Πρυτάνεων με παρουσία του Κώστα Μουτζούρη