05/11/2026
05/11/202615:07
Σαμιακά

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου για σύσκεψη για την Υγεία

Γιώργος Πατσομύτης
Γιώργος Πατσομύτης
nosokomeio

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Σάμου καλεί όλα τα σωματεία, συλλόγους και πολίτες της Σάμου και της Ικαρίας να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ., στο χώρο του Νοσοκομείου. Το κάλεσμα στοχεύει στον συντονισμό δράσεων για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων στις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής.

Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, η κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας των νησιών παραμένει κρίσιμη, παρά τις πρόσφατες κυβερνητικές υποσχέσεις που δόθηκαν μετά τις κινητοποιήσεις του λαού. Οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Σάμου και Ικαρίας, καθώς και των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, συνεχίζουν να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού, καθιστώντας αδύναμη την παροχή σύγχρονης και δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου επισημαίνει ότι οι πολίτες των νησιών δεν πρέπει να εφησυχάζουν, αλλά να συνεχίσουν τον αγώνα με διεκδικήσεις για:

  • Στελέχωση των δημόσιων δομών με μόνιμο προσωπικό.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.
  • Σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Δημόσια και δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου για όλους, χωρίς καμία εμπορευματική εκμετάλλευση.

Η σύσκεψη του Σαββάτου κρίνεται ως αναγκαία και επίκαιρη, σύμφωνα με τους διοργανωτές, προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός δράσεων και να ληφθούν περαιτέρω αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Το Εργατικό Κέντρο δηλώνει την αμέριστη στήριξή του, καλώντας παράλληλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων, αλλά και πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, να συμμετάσχουν ενεργά.

Καταλήγοντας, το Εργατικό Κέντρο Σάμου τονίζει πως η υγεία είναι συλλογική υπόθεση και πως δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός ή συμβιβασμός. “Η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας είναι τώρα,” αναφέρεται χαρακτηριστικά, καλώντας όλους τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στη σύσκεψη.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προτιμώμενη πηγή στη Google

Περισσότερα από το Samos24

Δήμοι04.11.26 | 21:57

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου: Αποχώρησε ο Μ. Μητσός μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον Β. Τσεσμελή για τον βιολογικό

Σε έντονη αντιπαράθεση εξελίχθηκε η συζήτηση για τον βιολογικό καθαρισμό της Σάμου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, το απόγευμα…

#Κακοκαιρία#Ακτοπλοϊκά