09/07/2026
Σαμιακά

Μάνος Βαλής: Άνοδος-ρεκόρ στο αεροδρόμιο Σάμου τον Ιούνιο

valis pithagoreio

Ρεκόρ δεκαετίας στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Σάμου

Η Σάμος γνωρίζει φέτος μια εξαιρετική τουριστική περίοδο, με την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του νησιού να σημειώνει ρεκόρ δεκαετίας τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 57.511 τουρίστες επισκέφθηκαν το νησί με πτήσεις τσάρτερ τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας αύξηση 12,4% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2022 και 2,3% σε σχέση με το 2019, που θεωρείται έτος-ορόσημο για τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, Μάνος Βαλής, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Χάρη Ζαβουδάκη, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φετινή σεζόν, προβλέποντας συνολική αύξηση 8-12% σε σχέση με το 2019. Ωστόσο, επισήμανε ότι η καταναλωτική συμπεριφορά διαφέρει ανάλογα με την προέλευση των επισκεπτών, με τους Ευρωπαίους να εμφανίζονται πιο συγκρατημένοι στις δαπάνες τους, σε αντίθεση με τους Τούρκους τουρίστες που ξοδεύουν περισσότερα.

Ο κ. Βαλής τόνισε τη σημαντική βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, αποδίδοντάς την στη νέα γενιά επιχειρηματιών που εισέρχεται δυναμικά στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισης των υφιστάμενων καταλυμάτων και ανέδειξε το πρόβλημα εύρεσης εργατικού δυναμικού, το οποίο εν μέρει αντιμετωπίζεται με την απασχόληση αλλοδαπών από την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη νέα πτήση της Aegean με Airbus, χαρακτηρίζοντάς την “σωτήρια”, καθώς προσφέρει 180 επιπλέον θέσεις καθημερινά, διευκολύνοντας τη σύνδεση της Σάμου με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Όσον αφορά τις πληρότητες, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων εκτίμησε ότι θα αγγίξουν το 100% μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ σήμερα κυμαίνονται από 30% έως 90%, ανάλογα με το είδος του καταλύματος.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 82χρονη από τη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου

Σάμος: Έχασε 3.967 ευρώ βλέποντας βίντεο

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Σάμου έως τις 31 Οκτωβρίου

«Ακυβέρνητο καράβι» η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στον αέρα και τα 14 παραχωρημένα αεροδρόμια

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ζερβού Σάμου

Σάμος: Δικαστική απόφαση δικαιώνει εργαζόμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων