25.5 C
Σάμος
04/07/2025
Περιφερειακά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου αντιδρά στο κλείσιμο του αεροδρομίου λόγω έργων

Banner Samos24

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, έπειτα από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αφορούσαν την αναστολή της λειτουργίας του αεροδρομίου της Σάμου, ήρθε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών καθώς και με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προκείμενου να εξετάσουν εκ νέου το θέμα και να λάβουν μέτρα που δεν θα αποκλείουν το νησί και θα διαταράσσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Κύριε Υπουργέ,

πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι το αεροδρόμιο της Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία του για έργα αναβάθμισης. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Μεταφορών έδωσε έγκριση στην Fraport να κλείσει το αεροδρόμιο το διάστημα 5-25 Νοεμβρίου 2024 λόγω εργασιών που θα υλοποιηθούν για την βελτίωση της ασφάλειας του και ειδικότερα για τη δημιουργία νέων ζωνών ασφαλείας και αποστραγγιστικών έργων από τη μεριά του βουνού.

Δεδομένου των προγραμματισμένη εργασιών, αναρωτιόμαστε γιατί το αεροδρόμιο της Σάμου, το οποίο ουδέποτε έχει κλείσει από το 1965, δεν τίθεται σε αποσπασματική διακοπή της λειτουργίας του, όπως έχει αναγγελθεί για τα αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και της Ρόδου, καθώς αυτή η απόφαση ουσιαστικά θέτει το νησί σε κατάσταση αποκλεισμού, προκαλώντας έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους. Η ανησυχία αυτή επιτείνεται από το γεγονός ότι κατά τους χειμερινούς μήνες η Σάμος δεν συνδέεται καθημερινά ακτοπλοϊκώς με την ηπειρωτική Ελλάδα πάρα μόνο τρεις φορές την εβδομάδα και το ταξίδι διαρκεί τουλάχιστον 10 ώρες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση αυτή δημιουργεί επιπλέον ανησυχία και ταλαιπωρία στους συμπολίτες μας που αναγκάζονται να ταξιδεύουν για λόγους υγείας, αφού δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στο νησί. Παράλληλα, δημιουργεί εμπόδια και στην προμήθεια φαρμάκων, αφού καθημερινά στέλνεται αεροπορικώς ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να αναθεωρήσετε την απόφαση για καθολική παύση λειτουργίας του αεροδρομίου και να εγκρίνετε τη λειτουργία του τις ημέρες που δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση. Εάν αυτό δεν γίνεται για λόγους ασφαλείας, παρακαλούμε όπως το διάστημα 5- 25 Νοεμβρίου 2024 να εγκρίνετε την απευθείας καθημερινή σύνδεση με ταχύπλοο της Σάμου με τον Πειραιά, ώστε να μειωθεί ο χρόνος ταξιδιού.

Ελπίζουμε να λάβετε σοβαρά τις επισημάνσεις μας και την αγωνία των κατοίκων, προκειμένου να λάβετε μια απόφαση προς όφελος των νησιωτών.

Αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση σας στο αίτημα μας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

Ελισσαίος Μαυρατζώτης

 

 

Related posts

«Θα ξεσηκωθούμε πάλι»: Προειδοποίηση Μουτζούρη για το μεταναστευτικό στα νησιά

admin

Στο πλευρό των επισκευαστών οχημάτων ο Κώστας Μουτζούρης

admin

Η πολιτική προστασία για τα νησιά μας θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα στην πράξη

admin

Θωράκιση απέναντι στην κλιματική αλλαγή: Ξεκίνησαν έργα-κλειδιά  συνολικού 8,7 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο

admin

Αναστασία Αντωνέλη: «Λάβαμε υποσχέσεις… Μένει να δούμε την υλοποίηση» μετά τη συνάντηση με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

admin

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Υπερδέσμευση για μη τεχνολογικές επιχειρήσεις

admin

Περιφερειακή Επιτροπή: Οι θέσεις της «Νέας Δυναμικής»

admin

«GaioVaigaio» – Το Βόρειο Αιγαίο προβάλλει τη δική του διατροφική ταυτότητα

admin

Μουτζούρης-Κυρατζής: “Με σχέδιο και μεθοδικότητα στηρίζουμε τη Σάμο” – Νέα έργα και κονδύλια

admin