15/09/2025
Περιφερειακά

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην εκδήλωση για το ΕΣΠΑ 2021-2027

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης προσκλήθηκε από τον Αντιπρόεδρο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Raffaele Fitto και παρακολούθησε την εκδήλωση για το ΕΣΠΑ 2021-2027 και την Πολιτική Συνοχής με τίτλο: «Ευρώπη με Πολιτική Συνοχής: Ο ρόλος του ΕΣΠΑ στην Κοινωνία του Μέλλοντος».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο και αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον κ. Fitto,  στην οποία ο Περιφερειάρχης ανέδειξε τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αντιπροέδρου,  θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου 2025 στο Ζάππειο Μέγαρο, καθώς και συνάντηση του Αντιπροέδρου με τους Περιφερειάρχες της χώρας.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Το ΕΣΠΑ αποτελεί ένα τεράστιο μοχλό ανάπτυξης για το Βόρειο Αιγαίο, πόσο δε μάλλον την τρέχουσα προγραμματική περίοδο όπου τα κονδύλια για μας είναι αυξημένα 40% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και έχουμε 394 εκατομμύρια να διαχειριστούμε και να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση στα νησιά μας. Υπό αυτήν την έννοια οφείλουμε να συναντιόμαστε με ευρωπαίους αξιωματούχους και να συζητάμε για τα προβλήματα και τους τρόπους που θα μπορέσουμε να απορροφήσουμε αυτό το σημαντικό ποσό».

 

 

Related posts

Νέο αίτημα αποζημίωσης για τους ελαιοπαραγωγούς

admin

Έργα ύψους 15,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής στο Βόρειο Αιγαίο

admin

Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Οι παρεμβάσεις Καλτάκη για τη Χίο

admin

Σφοδρή διαμαρτυρία Καλτάκη για το κλείσιμο σχολείων σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους

admin

Αυλαία για την Aegean Regatta 2025 στη Μυτιλήνη – Οι νικητές του αγώνα

admin

Προτάσεις Περιφερειακής Παράταξης «Νέα Δυναμική» για την ανασυγκρότηση της Χίου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

admin

Οικονομικά και κοινωνικά μέτρα για τη Χίο: Οι προτάσεις Καλτάκη για την ανασυγκρότηση μετά την καταστροφή

admin

Ξεκάθαρη θέση Μουτζούρη στον Πλεύρη για τη Βάστρια: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι»

admin

Σύσκεψη για την Βάστρια

admin