14/09/2025
Σαμιακά

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2024, η Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εγγραφής νέων δοτών.

Η Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, ως επίσημος συνεργάτης του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» τα τελευταία 9 χρόνια, έχει καταφέρει να εγγράψει 4.000 εθελοντές δότες. Σημαντικότερο επίτευγμα αποτελεί η εύρεση τεσσάρων συμβατών δοτών, οι οποίοι έχουν προσφέρει ζωή σε ισάριθμους συνανθρώπους μας.

Οι φετινές δράσεις περιλαμβάνουν τις εξής εκδηλώσεις:

  • 7 Σεπτεμβρίου 2024, στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου Πυθαγορείου, κατά την 6η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στη Σάμο, Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ.
  • 20 Σεπτεμβρίου 2024, στην κεντρική πλατεία Καρλοβασίου από τις 18.00 έως 21.00.
  • 21 Σεπτεμβρίου 2024, στην κεντρική πλατεία της Σάμου από 11.00 έως 14.00.

Στόχος των δράσεων αυτών είναι η σωστή ενημέρωση και η έμπνευση περισσότερων συμπολιτών μας να γίνουν εθελοντές δότες, ώστε να μην υπάρχει κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς ελπίδα για ζωή.

Related posts

Σάμος: Η σκληρή αλήθεια μέσα από τα μάτια των πολιτών

admin

Το «Ariadne» αντικαθιστά τα «Lefka Ori»

admin

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης: «Όχι στα αργύρια του τουρισμού για το ΝΑΤΟ»

admin

Blue Star Myconos: Τα δρομολόγια από 15/9 έως 31/10

admin

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

admin

ΚΕΔ Σάμου: Πυρκαγιά σε υποσταθμό ρεύματος – Επεκτάθηκε στο ιατρείο της Δομής

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: «Καλή σχολική χρονιά» με ανοιχτά μέτωπα στην εκπαίδευση

admin

Νέο Κέντρο Λογοθεραπείας BlaBlaLand-Speech Lab στο Βαθύ Σάμου από την Εύα Μιχελή

admin

Αεροδρόμιο Σάμου επιβατική κίνηση : +10,5% στο εσωτερικό, -5,1% στο εξωτερικό τον Αύγουστο

admin