30/04/2026
Σαμιακά

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2024, η Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εγγραφής νέων δοτών.

Η Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, ως επίσημος συνεργάτης του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» τα τελευταία 9 χρόνια, έχει καταφέρει να εγγράψει 4.000 εθελοντές δότες. Σημαντικότερο επίτευγμα αποτελεί η εύρεση τεσσάρων συμβατών δοτών, οι οποίοι έχουν προσφέρει ζωή σε ισάριθμους συνανθρώπους μας.

Οι φετινές δράσεις περιλαμβάνουν τις εξής εκδηλώσεις:

  • 7 Σεπτεμβρίου 2024, στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου Πυθαγορείου, κατά την 6η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στη Σάμο, Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ.
  • 20 Σεπτεμβρίου 2024, στην κεντρική πλατεία Καρλοβασίου από τις 18.00 έως 21.00.
  • 21 Σεπτεμβρίου 2024, στην κεντρική πλατεία της Σάμου από 11.00 έως 14.00.

Στόχος των δράσεων αυτών είναι η σωστή ενημέρωση και η έμπνευση περισσότερων συμπολιτών μας να γίνουν εθελοντές δότες, ώστε να μην υπάρχει κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς ελπίδα για ζωή.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

«Επικίνδυνες και παράνομες» οι συνθήκες στο Νοσοκομείο Σάμου , λέει ο Σύλλογος Εργαζομένων

Γιατρός από το «Αττικόν» κατέρρευσε μετά από 5ήμερη εφημερία στο Νοσοκομείο Σάμου

Λιμνιώνας Μαραθοκάμπου: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μετά από ολονύχτια μάχη με τους ανέμους

Κασπάροφ vs Deep Blue: Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου τιμά την επέτειο της ιστορικής ήττας

Τριήμερη επίσκεψη του προέδρου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Αιγαίου στη Σάμο με επαφές σε φορείς και υπηρεσίες

Βαρύ πένθος στον Μαραθόκαμπο Σάμου για τον χαμό της 30χρονης Κατερίνας, νοσηλεύτριας στο ΠΑΓΝΗ