Ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης που στόχο έχει να αναβαθμίσει στοχευμένα τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, και υλοποιείται μέσω του Επιμελητηρίου Σάμου παρουσιάστηκε σε εκδήλωση το απόγευμα της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου. Πρόκειται για το έργο «Ενέργειες Συμβουλευτικής και Κατάρτισης ανέργων» της Πράξης με τίτλο «Ολοκληρωμένα Προγράμματα Προώθησης στην Απασχόληση για ανέργους (δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης) στο Β. Αιγαίο» με Κωδικό MIS 6001261, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» και αφορά στην παροχή συμβουλευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης σε 280 άνεργους στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Σάμου και Ικαρίας, οι οποίοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα έως 2.000 ευρώ.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής, ο οποίος τόνισε ότι προτεραιότητα του προγράμματος είναι η ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και επαγγελματικών ικανοτήτων προσανατολισμένων στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις της Οικονομίας και του νέου παραγωγικού μοντέλου, οι οποίες συνδέονται με την Πράσινη και τη Γαλάζια Οικονομία. Στο λόγο του υπογράμμισε το όφελος και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα του προγράμματος για τους ωφελούμενους αλλά και την ευρύτερη περιοχή παρέμβασης.
Εκ μέρους του αναδόχου, η Λίλα Παλτόγλου παρουσίασε τους στόχους του έργου, τις δράσεις που περιλαμβάνει και τη μεθοδολογία υλοποίησης που θα ακολουθήσει ο Ανάδοχος. Ως εκ τούτου, το κοινό ενημερώθηκε ότι για κάθε ωφελούμενο το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, 300 ώρες θεωρητικής κατάρτισης, 100 ώρες πρακτικής άσκησης και πιστοποίηση.
Ακόμη, πληροφόρησε ότι στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων της ΔΥΠΑ, είναι κάτοικοι των επιλέξιμων Π.Ε., έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους και είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενημερώνοντας ότι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων έχει ανοίξει.
Από την πλευρά της, εκπροσωπώντας τον Φορέα Πιστοποίησης Φυσικών προσώπων, η Ελένη Κλουβάτου, εξήγησε ότι στο εν λόγω πρόγραμμα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης, καθώς και ότι η διαδικασία διέπεται από το ISO 17024. Παρουσίασε τους τίτλους πιστοποίησης του έργου καθώς και τον τρόπο που διεξάγεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Κλείνοντας ακολούθησε συζήτηση όπου εκφράστηκαν απορίες και δόθηκαν διευκρινίσεις.
Υποβολή αιτήσεων: https://dam.samoscci.gr
Πληροφορίες για το έργο: dam@samoscci