7.8 C
Σάμος
22/02/2025
Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου | Οι Σύλλογοι Τέχνης και Πολιτισμού στο στόχαστρο

1). Προ ημερών, (13/12/2024),  το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου με εισήγηση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρατζώτη  και με ψήφους 32 έναντι 2 ( της συνεργατικής  παράταξης ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ), αντί  να σεβαστεί τόσο  τα όνειρα, τις προσδοκίες και τα δικαιώματα της Σαμιακής κοινωνίας όσο  και το θεσμικό πλαίσιο , Εθνικό και Ευρωπαϊκό, που διέπει το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο και τη λειτουργία του, αποφάσισε, τη  στέγαση σ’ αυτό των Υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας και της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου μετατρέποντας σε γραφεία χώρους που είχαν μελετηθεί, χρηματοδοτηθεί και κατασκευαστεί,  στο σύνολο τους, ως γόνιμες και διαχρονικές κυψέλες Πολιτισμού και Τέχνης για την τοπική κοινωνία.  

Απόφαση προκλητική και ταυτόχρονα παράνομη που η Δικαιοσύνη και ο σαμιακός λαός θα την ακυρώσουν οσονούπω στην πράξη.

Ως γνωστόν:

Α).Το Ελληνικό Δημόσιο παραχώρησε για αόριστο χρόνο το κτίριο του παλιού καπνοκοπτηρίου στην Αυτοδιοίκηση, ρητά, κατηγορηματικά και αποκλειστικά   για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου και όχι για στέγαση υπηρεσιών.

Β). Η χρηματοδότηση για την κατασκευή του Επικούρειου από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους έγινε με συγκεκριμένο στόχο  να στεγάσει δράσεις Πολιτισμού.

Γ). Η αλλαγή ή η τροποποίηση της χρήσης του πριν παρέλθει ικανός χρόνος από την οριστική  παραλαβή του έργου απαγορεύεται.

Σε αντίθετη περίπτωση η  Ευρωπαϊκή Ένωση, πέραν της προσβολής, θα απαιτήσει     από την Ελλάδα και την επιστροφή των κονδυλίων κατασκευής.

Δ). Ο Λαός της Σάμου απαιτεί να λειτουργήσει το Επικούρειο, αποκλειστικά,  σαν χώρος Τέχνης και Πολιτισμού.

Παρ’ όλα αυτά η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη, από τα εγκαίνια του (30/9/2022) μέχρι σήμερα:

α)το κρατά, σχεδόν, ανενεργό,  επικαλούμενη, κυρίως, οικονομικούς λόγους και αρνούμενη, πεισματικά, να προχωρήσει στη σύσταση πρόσφορου  φορέα διαχείρισης και οργανισμού λειτουργίας του και

β) με την πρόσφατη απόφαση της τροποποιεί παράνομα τη χρήση του.

 2).  Στην ίδια αντιδραστική πορεία και ο  Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 18ης Δεκέμβρη 2024 είναι στην ημερήσια διάταξη για ψήφιση ανακλήσεις παλαιών αποφάσεων παραχώρησης χρήσης και στέγασης όλων των επιχώριων  Πολιτιστικών  Συλλόγων με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και χώρων..

Ομογάλακτες, ομοούσιες  και αυτάδελφες πολιτικές επιλογές και δράσεις.

 Σημεία αταξίδευτων καιρών..

Μπροστά σ’ αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις είναι ανάγκη να σταθούμε όλοι μαζί , αγωνιστικά και αλληλέγγυα, να διεκδικήσουμε, δυναμικά,  τα δικαιώματα μας και να περιφρουρήσουμε ό,τι, με θυσίες και κόπους, έχουμε ως τώρα κερδίσει.. .

Related posts

Ο πρώην δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ομιλητής στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Μυτιλήνη

admin

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί απο τη Σάμο σε κοινό αγώνα για προοδευτική αλλαγή

admin

Εκπαίδευση, Υγεία και Δικαιοσύνη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Νίκου Ανδρουλάκη στη Σάμο

admin

Νίκος Ανδρουλάκης απο την Σάμο: «Η κυβέρνηση επενδύσει στην τοξικότητα και τον διχασμό. Σέβεται τη δικαιοσύνη αυτός που κρίνει τις αποφάσεις της ή αυτός που δεν τις υλοποιεί;»

admin

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin

Κομνηνάκα: Τραγικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας της Σάμου και της Ικαρίας

admin

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

admin

Περιφερειακές Συνδιασκέψεις ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με Ψηφιακό Διάλογο, Συμμετοχή & Καινοτομία

admin

Επίσκεψη Νίκου Ανδρουλάκη στη Σάμο την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

admin