04/11/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Στέφανος Γκίκας: «Σημαντική η διάκριση για το “Πρόγραμμα υποστήριξης εγκύων και νέων γονέων κατοίκων μικρών νησιών”»

Μία σημαντική διάκριση για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ειδικά για τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, περιλάμβανε ο θεσμός των βραβείων “HEALTH CARE BUSSINESS AWARDS 2024”, καθώς η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η ΑΜΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ ως φορέας σχεδιασμού & υλοποίησης της δράσης “Πρόγραμμα υποστήριξης εγκύων και νέων γονέων κατοίκων μικρών νησιών”, κατέκτησαν το χρυσό βραβείο για τη δράση τους, που αφορούσε στη στήριξη της γονεϊκότητας στα μικρά νησιά.

Μια προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε σε 54 μικρά νησιά, με πληθυσμό μικρότερο των 5.000 μονίμων κατοίκων και ομολογουμένως αποτέλεσε μια ξεχωριστή και πρωτοπόρο δράση, καθώς επετεύχθη ο στόχος, να υποστηριχθούν δωρεάν και ψηφιακά υποψήφιοι και νέοι γονείς των μικρών μας νησιών.

Έχοντας την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συνεδρίες υπηρεσιών μαιευτικής φροντίδας και συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχιατρικής παρακολούθησης, εξασφάλισαν ισότιμη περιγεννητική φροντίδα με τους κατοίκους της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η επιτυχία της Δράσης ήταν μεγάλη και η αποδοχή από τις τοπικές κοινωνίες ιδιαίτερη.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, ήλθε η υποψηφιότητα και εν συνεχεία η διάκριση για τη δράση, αποδεικνύοντας στην πράξη την άριστη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και της ΑΜΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο θεσμός των Healthcare Business Awards αποτελεί τον κορυφαίο θεσμό διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών που προωθούν φορείς, επιχειρήσεις, σύλλογοι ασθενών, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ΜΚΟ, Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες, νοσοκομεία και κοινωνία πολιτών, για τη τεχνολογική καινοτομία στην υγεία, μέσω των βέλτιστων πρακτικών e-health, υλοποιώντας σημαντικές δράσεις στον τομέα της υγείας.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας από την πλευρά του ευχαρίστησε τους δημιουργούς και τους συντελεστές της δράσης για την συμμετοχή, την υποστήριξη και το εξαιρετικό αποτέλεσμα της ιδέας.

Αναφερόμενος στη δράση, τόνισε :

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως κεντρική πολιτική επιλογή, την ενσωμάτωση της νησιωτικότητας στο εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό. Η αύξηση των γεννήσεων και η ενίσχυση των νέων οικογενειών στα νησιά μας, είναι ζήτημα εθνικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Πέρα από τα γενικότερα μέτρα για τους νέους γονείς, που ισχύουν για όλη την Ελλάδα, οι δράσεις όπως αυτή της ΑΜΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ και η υποστήριξη της, από την Γενική μας Γραμματεία, είναι σίγουρο ότι συμβάλουν σημαντικά στην κατεύθυνση αυτή».

Related posts

Δύο συλλήψεις σε Σάμο και Ικαρία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή με μαχαίρι

admin

Ημερίδα για την προστασία των ζώων στη Σάμο στις 6 Νοεμβρίου

admin

Σάμος: Η παγίδα του «λογιστή» και τα 950 ευρώ που εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά

admin

Δύο άτομα συνελήφθησαν με ναρκωτικά χάπια και κάνναβη στη Σάμο

admin

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν λόγω παρέλασης στη πόλη της Σάμου

admin

3.050 ευρώ το ποσό της απάτης σε βάρος κατοίκου Σάμου

admin

Σύλληψη οδηγού στη Σάμο για παραποίηση στοιχείων οχήματος

admin

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βαθύ λόγω της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

admin

Εντοπισμός σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Σάμο

admin