19/06/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Σύλληψη Ρώσου διακινητή που μετέφερε 22 αλλοδαπούς στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες του Σάββάτου 10.8 , η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους με κατεύθυνση τις βορειοδυτικές ακτές της Σάμου. Άμεσα κινητοποιήθηκε ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), το οποίο μετέβη στην περιοχή «Κοντακαίικα» και εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος κοντά στην ακτή χωρίς επιβαίνοντες.

Στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου βρήκαν στην περιοχή είκοσι δύο αλλοδαπούς, εκ των οποίων δεκαεννέα άνδρες, μία γυναίκα και δύο ανήλικοι. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν άμεσα σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου για περαιτέρω έλεγχο και φιλοξενία.

Ο χειριστής του ταχύπλοου, ένας 25χρονος υπήκοος Ρωσίας, συνελήφθη ως διακινητής των υπολοίπων. Κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών» και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα».

Η Λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσε το μέσο μεταφοράς.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Συνάντηση των αστυνομικών της Σάμου με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ για την υποστελέχωση

Επτά συλλήψεις για παράνομη συνδρομητική τηλεόραση, έρευνες και στη Σάμο

Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στον Μαραθόκαμπο Σάμου, κατασχέθηκαν κοκαΐνη και κάνναβη

Σύλληψη 27χρονου στο αεροδρόμιο Σάμου με πλαστό δελτίο ασύλου

Τροχαίο με τραυματισμό στο Καρλόβασι

Χειροπέδες σε δύο επιχειρηματίες στο Πυθαγόρειο Σάμου για διατάραξη κοινής ησυχίας