25.5 C
Σάμος
07/07/2025
Σαμιακά

Χωρίς άδεια λειτουργίας το γηροκομείο Βαθέος

Banner Samos24

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Βαθέος, κα. Μαρία Βακιντή Κλάψα, προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με την κατάσταση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ίδρυμα «ΝΤΑΕΛ».

Η κα. Βακιντή ανέφερε μεταξυ άλλων ότι στο γηροκομείο φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 27 άτομα. Από αυτούς, οι 16 είναι βαριά κατακεκλιμένοι ασθενείς, εκ των οποίων οι 6 πάσχουν και από προχωρημένης μορφής άνοια. Οι υπόλοιποι 11 είναι περιπατητικοί, αλλά τέσσερις εξ αυτών έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας που πιθανώς θα τους οδηγήσουν σε κατάκλιση στο μέλλον.

Η οικονομική ενίσχυση από τους φιλοξενούμενους ποικίλει, με 10 άτομα να λαμβάνουν σύνταξη 280€, τρεις 400-500€ και πέντε 700-800€. Οι υπόλοιποι είναι άποροι, χωρίς καμία οικονομική συνεισφορά προς το γηροκομείο.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, η κα. Βακιντή βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα χρέος ύψους 55.000€ προς προμηθευτές, το οποίο προέκυψε από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2023. Μέσα στους πρώτους μήνες που ανέλαβαν, το χρέος αυτό εξοφλήθηκε πλήρως.

Προβλήματα Αδειοδότησης και Πυρασφάλειας

Τον Μάρτιο του 24, η περιφέρεια ειδοποίησε το γηροκομείο ότι κινδυνεύει με κλείσιμο λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας. Κατά τη διαδικασία προετοιμασίας του φακέλου για την άδεια λειτουργίας, ανακαλύφθηκε ότι το γηροκομείο δεν διέθετε σύστημα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης σε λειτουργία.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο πίνακας πυρασφάλειας ήταν διαλυμένος και οι πυρανιχνευτές ήταν σπασμένοι από πυρκαγιά που σημειώθηκε το 2015. Επιπλέον, η αντλία πυρόσβεσης και η ηλεκτρογεννήτρια δεν είχαν ποτέ συνδεθεί από την κατασκευή της νέας πτέρυγας του γηροκομείου.

Σήμερα, το σύστημα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης έχει επισκευαστεί πλήρως και ο φάκελος για την άδεια λειτουργίας είναι έτοιμος να κατατεθεί.

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 1:10:05

Related posts

Σωματείο Τουρισμού – Επισιτισμού Σάμου: Καμία εργασία σε εξοντωτικές θερμοκρασίες!

admin

Σάμος: Υποχρεωτική παύση εργασιών σε εξωτερικού χώρους και Delivery λόγω καύσωνα τη Δευτέρα

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στην παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης – Ανακοινώσεις Υπ. Πολιτισμού

admin

Βόλτα με ουρές που λυγίζουν καρδιές!

admin

Κλήσεις για καταθέσεις σε Δήμαρχο και Συμβούλους για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στα Ρεματαίικα Πλατάνου Σάμου

admin

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου: Προτάσεις για αναβάθμιση Σχολικών υποδομών στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Σάμος: Ανάκαμψη-ρεκόρ τον Ιούνιο στις αφίξεις επιβατών από την Τουρκία μετά την αρχική κάμψη

admin

Παρουσιάστηκε το Αναπτυξιακό Σχέδιο των 1,038 δισ. € για Σάμο, Ικαρία, Φούρνους!

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου:Αγωνιστική «υποδοχή» του κυβερνητικού κλιμακίου στη Σάμο

admin