7.2 C
Σάμος
23/02/2025
Σαμιακά

Χωρίς άδεια λειτουργίας το γηροκομείο Βαθέος

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Βαθέος, κα. Μαρία Βακιντή Κλάψα, προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με την κατάσταση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ίδρυμα «ΝΤΑΕΛ».

Η κα. Βακιντή ανέφερε μεταξυ άλλων ότι στο γηροκομείο φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 27 άτομα. Από αυτούς, οι 16 είναι βαριά κατακεκλιμένοι ασθενείς, εκ των οποίων οι 6 πάσχουν και από προχωρημένης μορφής άνοια. Οι υπόλοιποι 11 είναι περιπατητικοί, αλλά τέσσερις εξ αυτών έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας που πιθανώς θα τους οδηγήσουν σε κατάκλιση στο μέλλον.

Η οικονομική ενίσχυση από τους φιλοξενούμενους ποικίλει, με 10 άτομα να λαμβάνουν σύνταξη 280€, τρεις 400-500€ και πέντε 700-800€. Οι υπόλοιποι είναι άποροι, χωρίς καμία οικονομική συνεισφορά προς το γηροκομείο.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, η κα. Βακιντή βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα χρέος ύψους 55.000€ προς προμηθευτές, το οποίο προέκυψε από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2023. Μέσα στους πρώτους μήνες που ανέλαβαν, το χρέος αυτό εξοφλήθηκε πλήρως.

Προβλήματα Αδειοδότησης και Πυρασφάλειας

Τον Μάρτιο του 24, η περιφέρεια ειδοποίησε το γηροκομείο ότι κινδυνεύει με κλείσιμο λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας. Κατά τη διαδικασία προετοιμασίας του φακέλου για την άδεια λειτουργίας, ανακαλύφθηκε ότι το γηροκομείο δεν διέθετε σύστημα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης σε λειτουργία.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο πίνακας πυρασφάλειας ήταν διαλυμένος και οι πυρανιχνευτές ήταν σπασμένοι από πυρκαγιά που σημειώθηκε το 2015. Επιπλέον, η αντλία πυρόσβεσης και η ηλεκτρογεννήτρια δεν είχαν ποτέ συνδεθεί από την κατασκευή της νέας πτέρυγας του γηροκομείου.

Σήμερα, το σύστημα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης έχει επισκευαστεί πλήρως και ο φάκελος για την άδεια λειτουργίας είναι έτοιμος να κατατεθεί.

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 1:10:05

Related posts

Η Φαλίτσα Ρίτσου: Μια ζωή αφιερωμένη στην προσφορά

admin

Ένα Αιγαίο σε κρίση: Ηχηρή παρέμβαση Στάντζου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

admin

Αλλαγές στο δρομολόγιο του Blue Star Chios λόγω κακοκαιρίας

admin

Σάμος: Πιλοτικό πρόγραμμα για τα αδέσποτα σε κλοιό αντιπαράθεσης – Απειλή παραίτησης του Προέδρου της Πανδρόσου

admin

“Δεν πάμε για δουλειά, απεργούμε”: H ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

admin

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών

admin

Στάση εργασίας από τους εμπορικούς συλλόγους στη μαύρη επέτειο των Τεμπών

admin

ΕΜΥ: Έως τη Δευτέρα η κακοκαιρία “Coral” – Πού θα χιονίσει

admin

“Μας πλήγωσαν”: Η παραίτηση Χιώτη – Βαρβούνη απο την ΕΟΚ Σάμου και οι αιχμές

admin