24/07/2026
Σαμιακά

Άφιξη παρανόμως εισερχομένων μεταναστών στον Άγιο Κωνσταντίνο

1493617153536_metanastes_varka_1034-3

Στην περιοχή ,”Κουρούντερέ” του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο, έφτασαν το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 29 παράτυποι μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε βάρκα.

Στο σημείο έσπευσαν και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, αφού είχαν λάβει πληροφορίες ότι μια ομάδα ατόμων έφτασε στον Άγιο Κωνσταντίνο στην Σάμο που κατά πάσα πιθανότητα έχρηζε ιατρική βοήθεια.

Η ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση έχοντας ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για την παρουσία τους, στο σημείο, παρείχαν πρώτες βοήθειες, ψυχολογική υποστήριξη και βασικά είδη όπως τρόφιμα, ρούχα και κουβέρτες σε 29 άτομα.

10 άτομα, εκ των οποίων 3 έγκυες γυναίκες, παραπέμφθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αφού καλέσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ .

 

 

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

100% επιτυχία για το ΕΠΑΛ Καρλοβασίου στις Πανελλαδικές

Δημήτρης Τέλιος: Με το εθνόσημο στη σφαιροβολία Κ18, στη συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου

Μάριος Καπανταής: Ο Σαμιώτης παλαιστής που διακρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Τρία νέα ξενοδοχεία στην Ψιλή Άμμο Σάμου, εγκρίθηκαν οι άδειες

Σάμος: Επανεκλογή της Θεοδώρας Παπαδάμ στην προεδρία του «ΕυΠο» η νέα σύνθεση του Δ.Σ.

Λαϊκή Συσπείρωση: Άμεση λύση για το σχολείο του Παγώνδα