23.9 C
Σάμος
14/03/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Έλεγχοι που αφορούν στην εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

 

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργούν καθημερινά ελέγχους στο σύνολο της επικράτειας, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της δημόσιας υγείας, έχει δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις στις Υπηρεσίες της, για την εντατικοποίηση αντίστοιχων ελέγχων.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου, θα πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους σε δημόσιους χώρους, επιχειρήσεις, μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και σε οδικά δίκτυα, τόσο στα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια.

Ωστόσο, οφείλουμε όλοι να συστρατευθούμε στην προσπάθεια αυτή, τηρώντας τους κανόνες και τα πρωτόκολλά που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.

Με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζεται και πάλι σε όλους τους πολίτες ότι επιβάλλεται:

Η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

 

Περιορισμός κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω για μετακινήσεις, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. Εξαιρούνται οι μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

Απαγόρευση μετακίνησης, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφέρειας, με εξαίρεση τη μετακίνηση από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Ο κίνδυνος του κορωνοϊού είναι υπαρκτός και απειλεί ευθέως το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας, ως εκ τούτου αποτελεί θέμα κοινωνικής συνείδησης και πρωτίστως ατομικής ευθύνης, να υψώσουμε τείχος προστασίας για εμάς, τις οικογένειές μας, τους συνανθρώπους μας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα και μια νέα Χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία.

Proteas Blu Resort

Related posts

Συνάντηση Ένωσης Αστυνομικών Σάμου με Αστυνομικό Διευθυντή: Τα προβλήματα στο προσκήνιο

admin

Εκπαίδευση για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα στη Δομή της Σάμου

admin

Σύλληψη στη Σάμο: 43χρονος αλλοδαπός με 15,2 γρ. κάνναβης και 6,5 γρ. shisha

admin

Σάμος: Δύο επιχειρήσεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας, 64 μετανάστες και δύο διακινητές στα χέρια των αρχών

admin

Σύλληψη διακινητή και εντοπισμός 28 μεταναστών στη Σάμο

admin

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη εμπορία χαρταετών

admin

Καρλόβασι: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Καρναβαλιού (2 Μαρτίου 2025)

admin

Ικαρία: Διακινητής “έχασε” τον προσανατολισμό του και συνελήφθη

admin

12 συλλήψεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε Λέσβο, Λήμνο, Χίο και Σάμο

admin