4.4 C
Σάμος
24/02/2025
Περιφερειακά

Ένταξη Προγραμμάτων Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 (ΕΣΠΑ) για τα μικρά νησιά προϋπολογισμού 40 εκ.€

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ Σ. Κυρατζή,  εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 (ΕΣΠΑ) η Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Μικρών Νησιών (ΟΧΕ μικρών νησιών). Η στρατηγική αφορά την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού σχεδίου μικρονησιωτικής πολιτικής συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. € που απευθύνεται στις νήσους Ικαρία, Φούρνοι Κορσέων, Αγ. Ευστράτιος, Οινούσσες, Ψαρά.

Εκτός από συγκεκριμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις και έργα που είναι προσανατολισμένα στην αναπτυξιακή ταυτότητα των νησιών, αφορά και την δημιουργία ενός αντιπροσωπευτικού και δυναμικού συστήματος διακυβερνήσεως,  όπως ακριβώς απαιτούν οι κανονισμοί και τα δημοκρατικά πρότυπα αναπτύξεως, όπου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα έχει καθοριστικό ρόλο.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε :

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από μια κοπιώδη διαδικασία σχεδιασμού που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο , με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των μικρών Δήμων και κάθε φορέα που θα μπορούσε να εκφράσει παραγωγική γνώμη, τελικά βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να υπογράψω την έγκριση αυτής της στρατηγικής. Το επόμενο διάστημα με βάση την διαδικασία των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων του Προγράμματος Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 θα πρέπει να ωριμάσουν και ενταχθούν και τα έργα που θα υλοποιήσουν μια νέα αναπτυξιακή κατάσταση για τα νησιά προς όφελος των κατοίκων τους, όπου και πάλι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα βρίσκεται κοντά τους.»

Related posts

Χίος: Ηχηρό «όχι» στην εξόρυξη αντιμονίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο

admin

Eκδήλωση για τον οινοτουρισμό με τίτλο «Χαρίζοντας οινοτουριστικές εμπειρίες»

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην εκδήλωση για το ΕΣΠΑ 2021-2027

admin

Πρωτοβουλίες εξωστρέφειας για το Βόρειο Αιγαίο – Η δήλωση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Γ. Καλτάκη

admin

Τιμητική βράβευση Αλέξανδρου Βασιλικού από Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

admin

Στήριξη του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στους διωκόμενους πολίτες της Χίου

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με Φάμελλο

admin

Μουτζούρης σε Παναγιωτόπουλο: Είμαστε ενάντια στις δομές – Θέσεις που παραμένουν αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες

admin

Συνέντευξη Τύπου Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – ΕΣΠΑ & έργα υποδομής

admin