30.5 C
Σάμος
30/07/2025
Δήμος

Ήταν δέσμευση.. Δήμος Σαμίων

Περιγραφή εικόνας

Μετά τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Σάμου (απόφαση του π. υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση), αρνητική εντύπωση προκάλεσαν εξαρχής οι ονομασίες των 2 νέων Δήμων. Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, θυμίζοντας σε πολλούς, κακώς σημειώνουμε εμείς, την “κόντρα” μεταξύ των 2 περιοχών. Και οι 2 νεοεκλεγέντες δήμαρχοι, κ.κ. Γιώργος Στάντζος και Αλέξανδρος Λυμπέρης, σε δηλώσεις τους, έχουν δεσμευθεί για την αλλαγή ονομασίας των Δήμων τους.

Τονίζουν, δε, ότι θα είναι από τις πρώτες αποφάσεις που θα πάρουν «σάρκα και οστά». Απ’ ότι όλα δείχνουν, η ώρα για την αλλαγή ονομασίας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, πλησιάζει. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Στάντζος, θα εισηγηθεί το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος θα τεκμηριώσει και θα εξηγήσει το σκεπτικό υπέρ της ονομασίας «Δήμος Σαμίων». Δεν μένει παρά να παρακολουθήσουμε αν η πρόταση αυτή θα λάβει τις απαραίτητες ψήφους από το σώμα των δημοτικών συμβούλων.

Πηγή Σαμιακόν Βήμα.

Related posts

Τιμητική εκδήλωση για τα 100 Χρόνια από τη γέννηση του Αλέξη Σεβαστάκη στο Καρλόβασι

admin

Σάμος- Έρχεται διήμερο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες

admin

Πρόσκληση για Τακτική δια ζώσης συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Ευχαριστίες για το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

admin

Χρηματοδότηση για στατική ενίσχυση Δ.Σ. – Νηπιαγωγείο Βαθέος και Δ.Σ. Πυθαγορείου

admin

42.000€ για δύο συναυλίες στον Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουμαιίκων, Ιωάννης Καλούσος – «Δεν αξίζει πλέον τον κόπο»

admin

Τρία χρόνια από την τραγωδία: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: «Ανεπαρκής η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο»

admin