21.1 C
Σάμος
13/10/2025
Σαμιακά

Αίτημα για παραχώρηση χρήσης χώρου στο “Επικούρειο” κατέθεσε η Θ.Ο.Σ.

Αίτημα για παραχώρηση χρήσης χώρου στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου κατέθεσε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου η Θεατρική Ομάδα Σάμου.

H Ανακοίνωση της Θ.Ο.Σ.

Το αίτημα στηρίζεται σε νομικά ισχυρούς λόγους που απορρέουν από τα βασικά έγγραφα που αφορούν τη χρήση του χώρου, όπως τα παραχωρητήρια της ΚΕΔ, η τεχνική περιγραφή του ΕΟΤ κλπ.

Στηρίζεται κυρίως σε σημαντικούς ηθικούς και ευρύτερα πολιτικούς λόγους που αφορούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Σάμου.

Η Θεατρική Ομάδα Σάμου, εγκατεστημένη επί σχεδόν 20ετία εκεί, ανέδειξε, με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης, τον χώρο σε εστία πολιτισμού. Βλέπει ως εκ τούτου με λύπη της να διακινούνται προτάσεις απαξιωτικές για τη χρήση ενός ιστορικού κτιρίου, που ανακαινίστηκε με μεγάλο κόστος και πολύχρονες προσπάθειες όλων των κατά καιρούς εκπροσώπων της Νομαρχιακής -Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, και να αντιμετωπίζεται η Σάμος ως νησί δευτέρας κλάσεως. Επιδίωξή της να συμμετάσχει στην προσπάθεια όλων των Σαμιωτών για την ανάδειξη του Επικούρειου σε Πολιτιστικό Κέντρο της Σάμου όπως ορίζει ο τίτλος του και οι όροι ανακαίνισής του.

Related posts

Αναβολή της δίκης του 47χρονου εκπαιδευτικού για διακεκριμένη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων

admin

Νέα αποβίβαση μεταναστών στη Σάμο — Καρέ καρέ η άφιξη στη παραλία Τσάμπου

admin

Νέο Προεδρείο στην Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Σάμου – Επίτιμος Πρόεδρος ο Αλ. Χρήστου

admin

Αλλαγές στα δρομολόγια του Blue Star Myconos λόγω απεργίας – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

admin

Πανεργατική απεργία στις 14 Οκτωβρίου ενάντια στο 13ωρο

admin

Με 1566, MyHealth και finddoctors: Το Νοσοκομείο Σάμου εντάσσεται στο Ενιαίο Ηλεκτρονικό Ραντεβού

admin

Ευάγγελος Μαρνέζος: Η Σάμος ταξιδεύει στο Λονδίνο με νέους τουριστικούς χάρτες

admin

Χειροπέδες σε δύο μέλη κυκλώματος διακίνησης – Έφερναν μετανάστες στο Ποτάμι Καρλοβάσου

admin

Πιστοποίηση από τα Special Olympics στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου

admin