15.9 C
Σάμος
12/03/2025
Δήμος

Εξέφρασαν την αγανάκτηση τους πρώην δήμαρχοι για το μεταναστευτικό

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

Μετά από πρόσκληση που απέστειλε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιος Στάντζος, στους πρώην Δημάρχους, για σύσκεψη,  σήμερα  30-09-2019,  ανταποκρίθηκαν θετικά βάσει της διαθεσιμότητάς τους ο π. Δήμαρχος Βαθέος κ. Κων/νος Καραμηνάς,  ο π. Δήμαρχος Βαθέος κ. Φίλιππος Πετρούσκας, ο π. Δήμαρχος Σάμου, κ. Στυλιανός  Θάνος, ο π. Δήμαρχος Σάμου κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης,  και ο π. Δήμαρχος Πυθαγορείου κ. Νικόλαος Μάρκου.

Ο π. Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος απέστειλε επιστολή, σύμφωνα με την οποία επιδοκιμάζει την πρωτοβουλία του Δημάρχου, η οποία δηλώνει ευρύτερη αντίληψη και ειλικρινή διάθεση ενωτικού μηνύματος που πρέπει να εκπέμπεται από το νησί μας καθώς και  την ανάγκη συγκρότησης επιτροπής για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, σε μόνιμη βάση, η οποία θα περιλαμβάνει αιρετούς και πολίτες προκειμένου να υπάρχει οργανωμένη θεσμική παρουσία σε όλα τα κέντρα αποφάσεων.

Οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη εξέφρασαν με κοινή δήλωση την αγανάκτησή τους για την εκρηκτική διάσταση που έχει λάβει το ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, τόσο για την τοπική κοινωνία της Σάμου , όσο και για την πατρίδα μας και απαιτούν τα παρακάτω:

  • Οριστική κατάργηση του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου και την απόδοση του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου κατά κυριότητα και χρήση.
  • Τη διαρκή και μαζική αποσυμφόρηση του νησιού.
  • Τη δημιουργία μιας ελεγχόμενης μικρής δομής εκτός πολεοδομικού ιστού.
  • Τη γρηγορότερη διεκπεραίωση ταυτοποίησης και αναχώρησης των προσφύγων – μεταναστών από το νησί.
  • Την αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από τις εθνικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις .
  • Την έμπρακτη στήριξη της Ε.Ε στην Ελλάδα καθώς και την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της σύσκεψης, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη- των Περιφερειαρχών της χώρας- για ισοκατανομή ανά περιφέρεια του πληθυσμού των προσφύγων-μεταναστών.

Αναμένοντας και την επίσκεψη του αρμόδιου Κυβερνητικού κλιμακίου που αποφάσισε και ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/09/2019, θα υπάρξει και νέα σύσκεψη για το θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού αλλά και για θέματα αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου μας.

 

Proteas Blu Resort

Related posts

Τιμή στους Σαμιώτες Ανώτατους Αξιωματικούς κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας

admin

Παρουσία των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στην ITB 2025

admin

Σύσταση του Δήμου Ανατολικής Σάμου προς τους πολίτες: Προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και τον κίνδυνο πυρκαγιών

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Πρωτοβουλία για “Safe House” και διαδημοτικό κέντρο στήριξης για θύματα βίας

admin

Ευχαριστίες για το Καρλοβασίτικο Καρναβάλι 2025

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου και Αστυνομικού Διευθυντή Σάμου

admin

Δυτική Σάμος: Αναζήτηση xώρου για καταφύγιο αδέσποτων ζώων

admin

Καιρός 27-28/2/2025: Ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι της Πέμπτης

admin