21/10/2025
Πολιτικά

Αγκάθι για Μητσοτάκη το προσφυγικό. Το 69,2% εκφράζει αρνητική άποψη

Πλήρη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. Μοναδικό αγκάθι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι το προσφυγικό /μεταναστευτικό.

Το μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση παραμένει στο μεταναστευτικό προσφυγικό, με το ποσοστό που δηλώνει ικανοποίηση να φτάνει μόλις στο 27.4%, ενώ το 69,2% εκφράζει αρνητική άποψη.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί και αυξάνει το εκλογικό της ποσοστό στο 40,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 23%, επιβεβαιώνοντας ότι σε αυτά τα επίπεδα κινείται ο σταθερός του πυρήνας στο εκλογικό σώμα.

Το ΚΙΝΑΛ με 5,3% φαίνεται ότι περνά περίοδο αμφισβήτησης, όπως δείχνουν κι άλλα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, ενώ το ΚΚΕ παραμένει στάσιμο, καταγράφοντας ένα 5%. Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται οριακά ενισχυμένη με 4.5%, πιθανόν εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο προσφυγικό μεταναστευτικό, ενώ η ΜΕΡΑ 25 βρίσκεται στο 3%.

Το 63.2% δηλώνει ικανοποιημένο από τις παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο το 49.9% θεωρεί πιο ικανό για Πρωθυπουργό έναντι μόλις 16.8% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι μάλλον η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει τόσο χαμηλό ποσοστό στη συγκεκριμένη κατηγορία των γκάλοπ, ίσως δείγμα και της γενικότερης αμφιβολίας, που έχει η κοινή γνώμη για το πώς κινείται στο χώρο της αντιπολίτευσης και τον τρόπο που ασκεί κριτική την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος» το 60.2% θεωρεί δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις η Κυβέρνηση, ενώ με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί μόλις το 21.8%.

Η οικονομία παραμένει το ισχυρό όπλο για τον κ. Μητσοτάκη. Το 64% των ερωτηθέντων λένε ότι οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει ένα νέο, πιο αισιόδοξο κλίμα για την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας.

Ανάμεσα στα θετικά στοιχεία του κυβερνητικού έργου είναι η πρωτοβουλία για διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων (ικανοποίηση 76.7%), η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου (θετικές γνώμες 74%), η πρόβλεψη στο νέο Σύνταγμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (ναι από το 72.2%).

Η πρόβλεψη μίας μέρας άδεια για όλες της εργαζόμενες στο Δημόσιο για γυναικολογικές εξετάσεις συγκεντρώνει την συμφωνία του 75.3%.

Το μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση παραμένει στο μεταναστευτικό προσφυγικό, με το ποσοστό που δηλώνει ικανοποίηση να φτάνει μόλις στο 27.4%, ενώ το 69,2% εκφράζει αρνητική άποψη.

Η δημοτικότητα των υπουργών

Σύμφωνα με την έρευνα οι πρώτοι ως προς την ικανοποίηση από το έργο και την εικόνα τους Υπουργοί είναι οι Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Κωστής Χατζηδάκης. Ακολουθεί στην τέταρτη θέση ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αμέσως μετά ο Χρήστος Σταικούρας. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Γιάννης Βρούτσης, Νίκη Κεραμέως, Άδωνης Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Πηγή : In.gr

Related posts

Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές εκλογές στις 23 Νοεμβρίου — Ανακοίνωση από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής Σάμου

admin

ΔΕΕΠ Σάμου: Πετρούσκας και Ζαφείρης στην κούρσα για την προεδρία

admin

Απολογισμός 36ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου – Ρεκόρ, διεθνής αναγνώριση και νησιωτική ενότητα

admin

Χριστόδουλος Στεφανάδης: Παρουσίαση έργων και δράσεων της κυβέρνησης στο Ν. Σάμου

admin

Δεν θα είναι υποψήφιος για τη ΔΕΕΠ Σάμου ο Ευάγγελος Καπλαντζής

admin

Επτά βουλευτές ζητούν απαντήσεις για τα τέλη τουρισμού: “Πού πήγαν τα χρήματα;”

admin

Θα γίνει το Νοσοκομείο Σάμου νοσοκομείο αναφοράς με τον Γ.Καμπούρη; Η δήλωση Στεφανάδη

admin

Βασιλάκης απο τη Σάμο: «Η ανάπτυξη δεν είναι στατιστικά!» – Πυρά για μεταναστευτικό & ακρίβεια

admin

ΠΑΣΟΚ: Νομοθετική πρωτοβουλία για κακούργημα η αλιεία αλλοδαπών στα ελληνικά ύδατα

admin