12/09/2025
Σαμιακά

Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος – “Διώχτηκαν οι λιγοστοί πρόσφυγες οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν”

Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος

Tη Τρίτη 17/12 στην πλατεία Πυθαγόρα της πόλης της Σάμου, και με την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του Δημάρχου, δίνοντας το παράδειγμα και στους πολίτες να συνεχίσουν τέτοιες συμπεριφορές, διώχτηκαν οι λιγοστοί πρόσφυγες οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν σε δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα, για τις συνθήκες στο ΚΥΤ (οπτικοακουστικό υλικό κυκλοφορεί).

Σύμφωνα και με μαρτυρίες πολιτών, η βία φραστική και σωματική συνεχίστηκε και σε άλλους αλλοδαπούς περαστικούς οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία, με την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν εκεί.

Τέτοιες συμπεριφορές από θεσμικούς παράγοντες είναι κατακριτέες, επικίνδυνες και απέχουν από το θεσμικό ρόλο που καλούνται να υπηρετήσουν .

Ιδιαίτερα ανησυχητική η συμπεριφορά των πολιτών που επιλέγουν τέτοιες πρακτικές για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των προσφύγων που υπάρχει στον τόπο μας δεν επιλύεται με τέτοιες μεθόδους. Οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι αυτές που πρέπει να αλλάξουν.

Related posts

ΚΕΔ Σάμου: Πυρκαγιά σε υποσταθμό ρεύματος – Επεκτάθηκε στο ιατρείο της Δομής

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: «Καλή σχολική χρονιά» με ανοιχτά μέτωπα στην εκπαίδευση

admin

Νέο Κέντρο Λογοθεραπείας BlaBlaLand-Speech Lab στο Βαθύ Σάμου από την Εύα Μιχελή

admin

Αεροδρόμιο Σάμου επιβατική κίνηση : +10,5% στο εσωτερικό, -5,1% στο εξωτερικό τον Αύγουστο

admin

Διαμαρτυρία για την υγεία στις 16 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Επετειακό συλλείτουργο στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής

admin

Τραυματισμός 30χρονου οδηγού δικύκλου μετά από σύγκρουση με αγριογούρουνο στον Πύργο Σάμου

admin

Ο Δημήτριος Βακεντής από τη Σάμο στην ηγεσία της ΑΣΔΕΝ

admin

Πότε θα γίνει ο Αγιασμός σε δημοτικά και νηπιαγωγεία Σάμου – Όλο το πρόγραμμα

admin