23.3 C
Σάμος
01/06/2025
Σαμιακά

Αντίθετοι οι εργαζόμενοι του Κ. Υ. Καρλοβάσου στην απόφαση της κυβέρνησης να συνδράμουν το ΕΣΥ ως οδηγοί ασθενοφόρων ένστολοι

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου , αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να συνδράμουν το ΕΣΥ ως οδηγοί ασθενοφόρων ένστολοι.

 

Αναλυτικά:

 

1) Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδης Μ.

2) Διοίκηση 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου

3) Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. & ΠΟΕΔΗΝ

4) Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν Σάμου

5) Τοπικά ΜΜΕ

 

 

Σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία ένστολοι καλούνται να επεμβαίνουν σε συνεργασία με οποιονδήποτε υγειονομικό, σε κλήση επειγόντων περιστατικών, το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου θα ήθελε να σημειώσει τα εξής:

  1. Οι υγειονομικοί είναι εκπαιδευμένοι, σύμφωνα με το καθηκοντολόγιο τους για συγκεκριμένες εργασίες και δεν είναι δυνατόν να ‘’βαφτίζονται’’ διασώστες επειδή αυτό εξυπηρετεί το υπουργείο.
  2. Το υγειονομικό προσωπικό δεν φέρει καμία ευθύνη για την έκβαση των περιστατικών όταν εξαναγκάζεται να εκτελέσει αλλότρια καθήκοντα.
  3. Το υγειονομικό προσωπικό δεν φέρει καμία ευθύνη για την έκβαση των περιστατικών που περιθάλπονται στο ΚΥ όταν καλείται να το εγκαταλείψει για να μεταβεί εκτός μονάδας με το ασθενοφόρο.
  4. Αν η διήμερη εκπαίδευση των ένστολων θεωρείται αρκετή, τότε μία 10ήμερη θα παράγει γιατρούς και μία 5ημερη νοσηλευτές, μαίες, τεχνολόγους κ.α
  5. Η ασφάλεια προσωπικού και ασθενών τίθεται σε κίνδυνο όταν καλούνται να επιβαίνουν σε ασθενοφόρα που οδηγούνται από ένστολους με δίπλωμα Β’ κατηγορίας.
  6. Τέλος και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ η ασφαλής μεταφορά των ασθενών σε πολλές περιπτώσεις (π.χ πολυτραυματίες) κρίνει και την εξέλιξη των περιστατικών.

Για να γίνει κατανοητό π.χ κάταγμα στην σπονδυλική στήλη μπορεί να μην αποτελεί μεγάλη απειλή αλλά με λάθος μεταφορά μα μετατραπεί σε μόνιμη παράλυση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω το υγειονομικό προσωπικό του ΚΥ Καρλοβασίου με αίσθημα ευθύνης για την υγεία των πολιτών αντιτίθεται έντονα στην εγκληματική υπουργική απόφαση που θέτει σε κίνδυνο τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του νησιού και καλεί το υπουργείο να αποσύρει την ντροπιαστική απόφαση.

 

 

Καρλόβασι, 18-07-2023

 

Related posts

Καρυστιανού, Ασλανίδης, Θάνου συγκλόνισαν τη Σάμο – «Δεν θα σιωπήσουμε μέχρι τη δικαίωση»

admin

Στα «δίχτυα» του Λιμενικού Σάμου 22χρονος για ναρκωτικά – Ο σκύλος «ΝΕΔΑ» τον «κάρφωσε»

admin

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στη Σάμο: Μεγάλη ανταπόκριση και ελπίδα για επανάληψη της δράσης

admin

Blue Star Myconos: Σκηνές απίστευτου συνωστισμού στην Τήνο – Ταλαπωρία για προσκυνητές, αγανάκτηση στη ρεσεψιόν

admin

Βαρύ πρόστιμο και τελεσίγραφο στον Δήμο Ανατολικής Σάμου για τη συνεχιζόμενη ρύπανση στο Λιμάνι Βαθέος από τον Βιολογικό Καθαρισμό

admin

Erasmus+ στη Σάμο: Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επενδύει στην εξωστρέφεια και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

admin

Σάμος: Αύριο η εκδήλωση για το έγκλημα των Τεμπών – Ομιλητές Καρυστιανού, Ασλανίδης, Θάνου

admin

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου: «Ποιος απαξιώνει το νοσοκομείο, εμείς ή οι επιλογές της κυβέρνησης;»

admin

3.451.500 ευρώ για τον βιολογικό πόλεως Σάμου 

admin