27.9 C
Σάμος
31/07/2025
Πολιτικά

Απάντηση Υπ. Περιβάλλοντος σε ερώτηση του Α. Μιχαηλίδη για τις περιοχές Natura στη Σάμο

Περιγραφή εικόνας

Απάντηση στην Ερώτηση που είχε καταθέσει σχετικά με την προστασία και ήπια αξιοποίηση των περιοχών Natura της Σάμου έλαβε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, με έγγραφο του αρμόδιου Τμήματος του Υπουργείου γνωστοποιείται πως η απαιτούμενη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τα επόμενα βήματα, όπως προκύπτει από την απάντηση, είναι η έγκριση της ΕΠΜ από τον Υπουργό, ώστε να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Ως προς τις δραστηριότητες που μπορούν να λάβουν χώρα εντός των προστατευόμενων περιοχών, όπως αυτές εκείνες της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ανάδειξης που ανέφερε στην Ερώτησή του ο Α. Μιχαηλίδης (έργο ορνιθοπαρατήρησης κ.ά.), η απάντηση παραπέμπει στις σχετικές προβλέψεις της ΕΠΜ.

Αυτονόητα ο βουλευτής θα παρακολουθεί την πορεία εκτέλεσης αυτών των βημάτων που προσδιορίζει το αρμόδιο Υπουργείο.

Related posts

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Βουλευτή Σάμου για το μέλλον του Μαθηματικού Τμήματος Καρλοβάσου

admin

Βουλευτής X.Στεφανάδης: Ερώτηση στη Βουλή για την αποσυμφόρηση της ΚΕΔ Σάμου

admin

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου–Δούρου για την ανεξέλεγκτη παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο

admin

Εκδηλώσεις ΤΕ Σάμου ΚΚΕ για το ΔΣΣ σε Κέρκη και Λέκκα

admin

Β. Κικίλιας από Χίο: «Ξεκινά ο τετραετής διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές»

admin

ΟΙ «ΠΙΝΟΚΙΟ»…ΚΙ’ ΕΜΕΙΣ-άρθρο του Κ.Τζίχα, μέλους της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ

admin

Στεφανάδης: Για πρώτη φορά, δέκα ανώτατοι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήρθαν στο νησί μας

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στο πλευρό των ιδιοκτητών συνεργείων

admin

Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια στη Σάμο

admin