06/11/2026
06/11/202609:22
Ικαριακά

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας σε Ικαρία – Φούρνους

Γιώργος Πατσομύτης
Γιώργος Πατσομύτης
ikaria-ygeia-03

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, κόντρα στην πολιτική εμπορευματοποίησης που εφαρμόζουν διαχρονικά, οι κυβερνήσεις, δηλώνουν εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς της Ικαρίας και των Φούρνων, μετά και τη σημερινή κινητοποίηση που διοργάνωσαν στο υπουργείο Υγείας, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, σωματεία και φορείς των δύο νησιών αλλά και παροικιακές οργανώσεις της Ικαρίας στην Αθήνας.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπρόσωπο της ηγεσίας του υπ. Υγείας, όπου κατήγγειλαν την πολιτική που έχει σαν αποτέλεσμα τη συνεχή απαξίωση και υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας, την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την υποστελέχωση και υπολειτουργία των νοσοκομείων και των περιφερειακών Κέντρων.

Χαρακτηριστικά, κατήγγειλαν ότι μετά και τις αναστολές προσωπικού, λόγω των εμβολιασμών, στο Νοσοκομείο του Αγ. Κήρυκου, εδώ και δύο μήνες δεν υπάρχει κανένας παθολόγος, και παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου, δεν υπήρξε καμία πρόσληψη ή αντικατάσταση της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου από την πλευρά του, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επικαλέσθηκε το μειωμένο ενδιαφέρον γιατρών και νοσηλευτών για τις θέσεις στα μακρινά νοσοκομεία, μια δικαιολογία που επικαλούνται πάντως όλες οι κυβερνήσεις, παρότι φέρνουν ευθύνη για τα μειωμένα κίνητρα που δίνουν στους εργαζόμενους προκειμένου να μεταβούν στα νησιά.

Την αλληλεγγύη στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών, εξέφρασε ο Χρήστος Κατσώτης βουλευτής του ΚΚΕ που βρέθηκε στο πλευρό τους στο υπ. Υγείας. Στην αντιπροσωπεία των σωματείων ήταν επίσης ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ικαρίας Νίκος Λαρδάς και η Ευαγγελία Κυπραίου από την «Λαϊκή Συσπείρωση» Φούρνων.

 

ΠΗΓΗ : 902.gr

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προτιμώμενη πηγή στη Google

Περισσότερα από το Samos24

Δήμοι04.11.26 | 21:57

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου: Αποχώρησε ο Μ. Μητσός μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον Β. Τσεσμελή για τον βιολογικό

Σε έντονη αντιπαράθεση εξελίχθηκε η συζήτηση για τον βιολογικό καθαρισμό της Σάμου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, το απόγευμα…

#Κακοκαιρία#Ακτοπλοϊκά