07/11/2025
Πολιτικά

Δ. Σεβαστάκης: «Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στη Σάμο αποτελούν ισχυρό ιστορικό, ερευνητικό και πολιτιστικό κέντρο»

Με αφορμή  την εκδήλωση του Ιδρύματος της Βουλής: “Τέσσερις ιστορικές εκδόσεις για την περίοδο της ηγεμονίας της Σάμου».

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους παρουσίασαν χθες, Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, τις τέσσερις εμβληματικές ιστορικές εκδόσεις που καλύπτουν τη μακρά περίοδο από την Ηγεμονία και μέχρι τα πρώτα έτη από την ενσωμάτωση της Σάμου στην Ελλάδα.

Παρών στην εκδήλωση ο Βουλευτής Σάμου και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο οποίος εκπροσώπησε επίσης τον Πρόεδρο της Βουλής.

Στην γεμάτη κόσμο αίθουσα των Γενικών Αρχείων του Κράτους, οι εισηγητές – Νίκος Καραπιδάκης, Χρίστος Λάνδρος, Σοφία Λαΐου, Ευάνθης Χατζηβασιλείου,  Διονύσης Χουρχούλης και Αγγέλα Χατζημιχάλη- αναφέρθηκαν  στη συστηματική και άοκνη δουλειά των ΓΑΚ Σάμου και ειδικότερα στο ερευνητικό και αρχειακό έργο του Χρίστου Λάνδρου, στο καθεστώς αυτονομίας και στα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά του συμφραζόμενα, στη σημασία και τη λογική που διέπει τη θεματική σειρά των πολιτικών βιογραφιών που εκδίδει το Ίδρυμα της Βουλής, στην προσωπικότητα και τον βίο του Θεμιστοκλή Σοφούλη, και τέλος, στη σπουδαία και πολυσχιδή δράση που εκπονείται εδώ και χρόνια με μόχθο και μεράκι από τους συντελεστές των Γενικών Αρχείων της Σάμου.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η Νίκη Μαρωνίτη, Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο Νίκος Καραπιδάκης, πρόεδρος της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους και η Μαριέττα Μινώτου, διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

 

Related posts

Ο Δημήτρης Γλυμής εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον εορτασμό της 113ης Επετείου Ένωσης της Σάμου με τη μητέρα Ελλάδα

admin

Ο Δημήτρης Πετρούσκας υποψήφιος για την προεδρία της της ΔΕΕΠ Σάμου της ΝΔ

admin

Στη Βουλή τα στοιχεία για το τέλος κρουαζιέρας – Πάνω από 28 εκατ. ευρώ τα έσοδα του 2025

admin

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Οι πιο βαθιοί σεισμοί δεν είναι της γης, αλλά της ψυχής»

admin

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα για το πρόβλημα των αγριόχοιρων στη Σάμο

admin

Σεισμόπληκτοι Σάμου: Τα νούμερα της αποκατάστασης – 876 επιδοτήσεις ενοικίου, 127 άδειες επισκευής και 101 βεβαιώσεις κατεδάφισης

admin

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τον υπερπληθυσμό αγριόχοιρων – Τι απαντά το Υπουργείο

admin

Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές εκλογές στις 23 Νοεμβρίου — Ανακοίνωση από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής Σάμου

admin

ΔΕΕΠ Σάμου: Πετρούσκας και Ζαφείρης στην κούρσα για την προεδρία

admin