23/05/2026
Σαμιακά

Διάσωση 2 ψαράδων στην περιοχή Βάλσαμο Καλλιθέας

Άμεση ήταν η κινητοποίηση σήμερα το απόγευμα(1/9) των κρατικών αρχών και της ΕΟΔ Σάμου για την διάσωση 2 ψαροντουφεκάδων στην περιοχή Βάλσαμο Καλλιθέας.

Σκάφος του Λιμενικού και το Rescue 5 με πυροσβέστες, μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν τους 2 ψαράδες μαζί με την βάρκα τους και τους μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι Καρλοβάσου.

Το Λιμεναρχείο Σάμου για το περιστατικό αναφέρει:

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Σάμου και Καρλοβασίου, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης, του Τ/Χ σκάφους «ΕΥΘΥΜΙΟΣ – ΕΥΤΥΧΙΑ» Τ.Χ. 49Γ΄, στη θαλάσσια περιοχή «ΒΑΡΣΑΜΟ» δυτικά νήσου Σάμου με δύο (02) επιβαίνοντες .
Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με το σκάφος «RESCUE-5» Ν.Σ. 1002 στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβασίου.
Το «ΕΥΘΥΜΙΟΣ – ΕΥΤΥΧΙΑ» αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του «RESCUE-5» και ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Μαραθόκαμπου.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου.
G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους – αναλυτικά το πρόγραμμα

Εκλογές στον Σύλλογο Φίλων Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο» στις 13 Ιουνίου

Σύλληψη στο Βαθύ για κλοπή 2.800 ευρώ από σπίτι

Αντίδραση του Συλλόγου Επαγγελματιών Πυθαγορείου μετά τον βανδαλισμό σε παραλιακή επιχείρηση

Οφθαλμολογικό ιατρείο «Διόραση»: Υψηλού επιπέδου φροντίδα όρασης στη Σάμο

Διεθνείς διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 12 μέλη ΔΕΠ στους κορυφαίους ερευνητές