16/10/2026
Σαμιακά

«Όχι» στη μετατροπή Σχολείων σε «Ωνάσεια» – Κάλεσμα σε μαζική διαμαρτυρία

alt

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την ευρύτερη κοινωνία να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση ενάντια στη μετατροπή σχολικών μονάδων σε «Ωνάσεια». Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την αντίθεση του εκπαιδευτικού κόσμου στην κατάργηση των σχολείων της γειτονιάς και τη «βίαιη εκδίωξη» μαθητών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία τους.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2025, στις 13:00, στο Σύνταγμα. Παράλληλα, θα διεξαχθούν τοπικές δράσεις στις περιοχές όπου προγραμματίζεται να ιδρυθούν “Ωνάσεια” σχολεία. Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση συμμετέχει ενεργά και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.), εκφράζοντας αλληλεγγύη στα κοινά αιτήματα.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών, έχει προκηρυχθεί διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Ικαρία: Παραμένουν τα εκπαιδευτικά κενά στο Δημοτικό Ευδήλου

Πανσαμιακό συλλαλητήριο για την Υγεία την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, με αφετηρία το Νοσοκομείο Σάμου

Λόγω καιρού αλλάζει η τοποθεσία του 1ου Εργατικού Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου Σάμου

Σάμος: Στον ΑΝΤ1 η μητέρα του πεντάχρονου που παραμένει χωρίς σχολικό νοσηλευτή

Ο Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αλλάζει τις ώρες του Blue Star Myconos

273 αιτούντες άσυλο έφτασαν στη Σάμο από την Κρήτη με το «Express Jet»