09/07/2026
Σαμιακά

«Όχι» στη μετατροπή Σχολείων σε «Ωνάσεια» – Κάλεσμα σε μαζική διαμαρτυρία

alt

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την ευρύτερη κοινωνία να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση ενάντια στη μετατροπή σχολικών μονάδων σε «Ωνάσεια». Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την αντίθεση του εκπαιδευτικού κόσμου στην κατάργηση των σχολείων της γειτονιάς και τη «βίαιη εκδίωξη» μαθητών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία τους.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2025, στις 13:00, στο Σύνταγμα. Παράλληλα, θα διεξαχθούν τοπικές δράσεις στις περιοχές όπου προγραμματίζεται να ιδρυθούν “Ωνάσεια” σχολεία. Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση συμμετέχει ενεργά και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.), εκφράζοντας αλληλεγγύη στα κοινά αιτήματα.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών, έχει προκηρυχθεί διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 82χρονη από τη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου

Σάμος: Έχασε 3.967 ευρώ βλέποντας βίντεο

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Σάμου έως τις 31 Οκτωβρίου

«Ακυβέρνητο καράβι» η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στον αέρα και τα 14 παραχωρημένα αεροδρόμια

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ζερβού Σάμου

Σάμος: Δικαστική απόφαση δικαιώνει εργαζόμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων