09/10/2026
Σαμιακά

Πειραματική εκκίνηση στο Υβριδικό Ενεργειακό έργο Ικαρίας

page

Η ανάπτυξη του Υβριδικού Ενεργειακού Σταθμού Ικαρίας είναι πλέον γεγονός. Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες,  οι Ανεμογεννήτριες του Υβριδικού  έχουν τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία, η οποία θα διαρκέσει 20 ημέρες, ενώ περί το τέλος Μαρτίου του 2019 αναμένεται να  τεθεί σε λειτουργία το σύνολο του έργου.

Επόμενο βήμα είναι η ενεργειακή διασύνδεση της Ικαρίας με την Σάμο, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του έργου, πράγμα που θα συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού και την ενεργειακή αυτονομία της Ικαρίας και της Σάμου.

Η εξέλιξη αλλά και η ολοκλήρωση του έργου είναι εξαιρετικά σημαντική αφού αποτελεί το πλέον πρωτοπόρο και καινοτόμο έργο στο είδος του, σε εθνικό αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Με σταθερό πρόγραμμα, σκληρή δουλειά αλλά και σαφή πολιτική βούληση, έργα τέτοιου βεληνεκούς είναι δυνατό να αναδειχθούν, προς όφελος πρωτίστως  των πολιτών αλλά και της επιστήμης.

Από το γραφείο του Βουλευτή

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Samos 1966: Η σοδειά που καθηλώνει τις αισθήσεις

Γονείς και μαθητές του ΓΕΛ Καρλοβασίων ζητούν άμεση κάλυψη των κενών, διαμαρτυρία την Παρασκευή στο σχολείο

Η Σάμος προτελευταία στην Ελλάδα σε ισχύ εταιρικών σταθμών ενέργειας

Νοσοκομείο Σάμου: Νέος εξοπλισμός για το Αναισθησιολογικό

Πράσινο φως από Μουτζούρη για τα πεζοδρόμια της παραλιακής Καρλοβασίου

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών προγραμματίζονται σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.