08/07/2026
Περιφερειακά

Εκλογή Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων X. Χατζηκυριαζή στο ΔΣ της ΕΝΠΕ

XATZHKYRIAZIS

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Τεχνικών Έργων Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής εξελέγη ως πρώτος αναπληρωματικός στο νέο ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Χατζηκυριαζής προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη και έλαβε 84 ψήφους σε σύνολο 262  που πήρε η παράταξης με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΝΠΕ Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος εξέλεξε 9 από τα 12 μέλη.

Το νέο ΔΣ της ΕΝΠΕ  αποτελείται από τους 13 Περιφερειάρχες και τους 12 εκλεγμένους συμβούλους.

Αμέσως μετά την διαδικασία ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου και για την τιμητική πρόταση που μου έκανε να συμμετέχω στις εκλογές της ΕΝΠΕ ως υποψήφιος. Να ευχαριστήσω επίσης όλα τα μέλη και τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους και με κατέταξαν στην 10η θέση ως πρώτο αναπληρωματικό.  Προτεραιότητα μας όπως έχει τεθεί από τον Περιφερειάρχη,  είναι να προωθούμε, να διεκδικούμε  και να προασπίζουμε τα συμφέροντα των Βορειοαιγαιοπελαγιτών και αυτό θα κάνουμε και μέσα από τα συλλογικά όργανα στα οποία συμμετέχουμε.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πληρωμές 26,5 εκατ. ευρώ για έργα στο Βόρειο Αιγαίο το Α’ εξάμηνο του 2026

Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ για τους υποψηφίους της Λέσβου ζητά ο Περιφερειάρχης Β.Α. λόγω του αφθώδους πυρετού

Το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Βορείου Αιγαίου έως το 2028

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξασφάλισε νέες χρηματοδοτήσεις για Σάμο και Ικαρία

Προχωρά η βελτίωση της οδού Βαθύ-Καρλόβασι. Στη Σάμο τα δύο μεγαλύτερα οδικά έργα της Περιφέρειας

Στη Σάμο η 112η Σύνοδος Πρυτάνεων με παρουσία του Κώστα Μουτζούρη