16/10/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Εντοπισμός, καταδίωξη και σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο

limeniko-skafos

Ενημερώθηκε, την 01.11.2022, η Λιμενική Αρχή Σάμου από σκάφος δύναμης FRONTEX, για ύπαρξη ταχύπλοου πολυεστερικού σκάφους τύπου σφήνα, το οποίο πλέει με μεγάλη ταχύτητα από έναντι τουρκικές ακτές με κατεύθυνση προς τη θαλάσσια περιοχή “ΗΡΑΙΟΝ -ΣΑΜΙΟΠΟΥΛΑΣ”.

Άμεσα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στο σημείο, όπου εντόπισε το εν λόγω Τ/Χ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή πλησίον παραλίας “ΚΥΡΙΑΚΟΥ” ν. Σάμου, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές.

Στη συνέχεια, οι χειριστές του εν λόγω σκάφους, δεν ανταποκρίθηκαν στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αναπτύσσοντας ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα με σκοπό να αποφύγουν τον έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη των αλλοδαπών χειριστών του, ηλικίας 48 και 43 ετών, κατά παράβαση του άρθρου 169 (Απείθεια) του Π.Κ. και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος υπηκόων τρίτων χωρών από μη νόμιμο σημείο εισόδου).

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Η Αστυνομία της Σάμου τιμά τον Άγιο Αρτέμιο την Τρίτη στην Αγία Ειρήνη

Σύγκρουση σκαφών νοτιοδυτικά της Σάμου: Χειροπέδες στον 69χρονο Γερμανό κυβερνήτη

Κάνναβη αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ σε ιστιοφόρο στη Χίο

Λιμεναρχείο: Παράταση έως το 2027 για τις άδειες ταχύπλοων

Σύλληψη 61χρονου μετά από τροχαίο στην Αγία Ειρήνη

15 παραβάσεις στη Σάμο για μη χρήση κράνους σε 564 ελέγχους, οι 10 σε συνεπιβάτες