27.2 C
Σάμος
29/07/2025
Σαμιακά

Εντυπωσίασε ο chef Ε. Μπιλιμπάς στη Horeca Expo

Περιγραφή εικόνας

Με αθρόα προσέλευση επιχειρηματιών της Εστίασης και μαγείρων συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα το πρόγραμμα του Gastronomy Forum, το οποίο άνοιξε με την εισήγηση του γνωστού executive chef Τάσου Τόλη από τα Palmier Βistrot, με θέμα τη «Δημιουργία γαστρονομικού χάρτη της Ελλάδος», ξεκινώντας από την περιοχή της Ηπείρου. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η εισήγηση του executive chef του Hilton Athens, Κώστα Αθανασίου, με θέμα την «Νέα Ελληνική Κουζίνα στα ξενοδοχεία», καθώς και η παρουσίαση του chef Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος πρότεινε «Δημιουργική Κουζίνα με βότανα της ελληνικής γης».
Gastronomy Forum - Saturday

1. Ο γνωστός σεφ, Γιάννης Μπαξεβάνης, παρουσίασε δημιουργική κουζίνα με βότανα της ελληνικής γης 2. O chef Ε. Μπιλιμπάς του Aphrodite Garden Restaurant μαγείρεψε με φύκια 

Τα φύκια ως νέα γαστρονομική τάση 
Με αυτό το θέμα εισήγησης, ο Ε. Μπιλιμπάς του Aphrodite Garden Restaurant, ανέδειξε το ολοένα και εντεινόμενο ενδιαφέρον της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής για το συγκεκριμένο προϊόν, που ειδικά φέτος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προϊoντικά gourmet trends. Mεταξύ των πιάτων που παρουσιάστηκαν ήταν “ταλιατέλιες από φύκια με σάλτσα ντομάτας, πιπεριά, μανιτάρια και ελιά”, “σαρδέλες με φυκόρυζο και χαβιάρι ρέγγας”, “μακαρονάδα pesto από φύκια”, “μουσακάς ραγού από γαρίδα με χαβιάρι από φύκια” και “burg

Related posts

Ξεκινά ο Τρύγος στη Σάμο

admin

Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στη Παναγιά του Κοτσικά

admin

Πρόγραμμα 4ου Ψεκασμού Κουνουπιών 2025: Δήμοι Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων

admin

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

admin

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στη Σάμο για ψευδή κατάθεση

admin

Αλλαγή Ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Σάμου

admin

Σάμος: Τραυματίας σε τροχαίο στη Γάγκου

admin

Μ. Κάρλας: Το τοξικό νέφος των διοξινών

admin

Φύτευση υποβρύχιων κήπων Ποσειδωνίας

admin