20.5 C
Σάμος
14/10/2025
Περιφερειακά

Εξώδικο Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου προς Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης απέστειλε εξώδικο προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη σε απάντηση του πρόσφατου εξωδίκου που έλαβε.

Ο κ. Μηταράκης δήλωσε:

«Η κριτική μου προς τον κ. Μουτζούρη είναι αμιγώς πολιτική. Ο κ. Μουτζούρης, στο μεταναστευτικό, συμπράττει ανοικτά με παρατάξεις της Αριστεράς. Παρότι κάποια στελέχη του προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, συμπράττει με την αριστερά για να διατηρεί την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, όντας δεύτερος στις εκλογές. 

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και οι πολιτικές της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό έχουν οδηγήσει σε λύσεις. Αν υποκύπταμε σε μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αντιλήψεις, αν βάζαμε το εγώ πάνω από το εμείς, δεν θα είχαμε φέρει σε τάξη το χάος που παραλάβαμε. Δεν θα είχαμε ανακτήσει τον έλεγχο.   

Ο κ. Μουτζούρης διαδηλώνει τελικά, μαζί με αυτούς που είτε προτείνουν αδιέξοδες στρατηγικές, είτε ακραίες συμπεριφορές, είτε πολιτικές ανοικτών συνόρων. Ένα συνονθύλευμα θέσεων, τα τραγικά αποτελέσματα των οποίων, βιώσαμε την περίοδο 2015-19. 

Εμφανώς στην Νέα Δημοκρατία συμπλέουμε με την παράταξη «Εμείς για το Αιγαίο». Την παράταξη που συμβαδίζει με τις αρχές μας για την βιώσιμη αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και στηρίζει τις πολιτικές που μειώνουν ουσιαστικά τις ροές και δραστικά τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Πλέον η Κυβέρνηση μιλά στους νησιώτες με ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Και αυτό δίνει αξιοπιστία στο σχέδιο μας». 

Related posts

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

admin

Απαγόρευση καύσης σε ισχύ έως το τέλος Οκτωβρίου – Αυστηρή προειδοποίηση από την Πυροσβεστική

admin

Προληπτικά μέτρα κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

admin

Παρέμβαση Μαυρατζώτη για τους αγριόχοιρους: Άμεση συνάντηση με το Υπουργείο

admin

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 36οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

admin

Ι. Καλτάκης: Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μπορούν να γίνουν κορυφαίος προορισμός εμπειριών

admin

“ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ”: Προτάσεις για την τροποποίηση του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

admin

Σειρήνες και καμπάνες θα ηχήσουν την Τετάρτη στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2025»

admin

40 εκατομμύρια ευρώ απο το ΕΣΠΑ για το νερό στο Βόρειο Αιγαίο

admin