18.9 C
Σάμος
29/11/2024
Σαμιακά

ΕΟΣ Σάμου: Παρουσίαση της σειράς των “Άθικτων Οίνων” στη διεθνή έκθεση HoReCa 2022

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση της σειράς των “Άθικτων Οίνων” του ΕΟΣ Σάμου στη διεθνή έκθεση HoReCa 2022. Στο Gastronomy Forum της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, αναδείχθηκε ο σαμιακός αμπελώνας και ο μόχθος των αμπελοκαλλιεργητών της Σάμου που παράγουν το εκλεκτότερο προιόν του νησιού, το μοσχάτο σταφύλι.

Αναδείχθηκαν τα «πράσινα» μοσχάτα κρασιά με τη φιλοσοφία ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης, που δημιουργεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου στα πρότυπα των διεθνών πράσινων περιβαλλοντικών τάσεων. Η ενδιαφέρουσα αυτή θεματική περιλάμβανε και προβολή της μοναδικής οινογαστρονομίας του τόπου μας με διάφορες δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας με τοπικά προϊόντα, από τους Σαμιώτες ex. chefs Βαγγέλη Μπιλιμπά και Ασλάνη Παντερλή.

Κατά το πέρασμά του από το event προσκλήθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να δοκιμάσει το εκλεκτό σαμιώτικο κρασί! Τις εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου, Άννη Ανδρεάδη και ο Δήμαρχος Αν. Σάμου Γεώργιος Στάντζος, εκπρόσωποι φορέων αυτοδιοίκησης και τουρισμού, οινολάτρες, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Related posts

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου: Black… μεσάνυχτα

admin

Το Εργατικό Κέντρο για τα πολύνεκρα ναυάγια στη Σάμο

admin

Ανδρέας Λαγός: Ο Σαμιώτης σεφ που μαγείρεψε για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας

admin

150.000 επισκέπτες από Τουρκία στη Σάμο φέτος

admin

Στήριξη στις διώξεις εκπαιδευτικών – Κάλεσμα από τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

admin

Ενημερωτική Συνάντηση Δημοσιογράφων από τη Fraport Greece στο Αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος»

admin

Ηγετικός ρόλος της KRIKOS AE στις τεχνολογίες χωρίς εκσκαφή

admin

Παγκόσμια διάκριση για την ομάδα Pi Force του ΓΕΛ Σάμου στους τελικούς F1 in Schools

admin

Επίσημη Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Ενδοκρινολογίας, κ. Γεωργίου Χρούσου ως Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

admin