09/09/2025
Σαμιακά

Επίσκεψη του Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβασίου στο 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβασίου

Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβασίου, κ. Βαγιανός Κουκουλάς, πραγματοποίησε επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβασίου την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας ενημέρωσης και ενίσχυσης της ετοιμότητας της σχολικής κοινότητας σε θέματα πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιές, σεισμούς και άλλες έκτακτες καταστάσεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Κουκουλάς παρουσίασε στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Τόνισε τη σημασία του σχεδιασμού και της προετοιμασίας για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς και τον ρόλο της Πυροσβεστικής στη διαχείριση τους.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με μια εντυπωσιακή επίδειξη από το υδροφόρο όχημα της Πυροσβεστικής, το οποίο πραγματοποίησε ρίψη νερού. Αυτή η ενεργητική δράση έδωσε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μια βιωματική εμπειρία για τον τρόπο που χρησιμοποιείται η ρίψη νερού στην κατάσβεση πυρκαγιών και παρείχε μια εικόνα της εξειδικευμένης τεχνολογίας και των μέσων που διαθέτει η Πυροσβεστική για τη διαχείριση έκτακτων περιστάσεων.

Η επίσκεψη του Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβασίου αποτελεί μέρος της συνεχούς προσπάθειας του σχολείου για την ενίσχυση της ενημέρωσης, της πρόληψης και της ασφάλειας της σχολικής κοινότητάς.

Related posts

Ζιφιός πάνω από τη θαλάσσια τάφρο της Ικαρίας

admin

ΣΑΕΚ Σάμου: Αιτήσεις για το έτος 2025-2026 έως 12 Σεπτεμβρίου

admin

Τουρκικά τουριστικά σκάφη αγκυροβολούν στη Σάμο λίγα μέτρα από τις ακτές

admin

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ τα ξημερώματα στη Σάμο

admin

Φλώρα Τζεβρένη: «Δεν θα αρκεστούμε σε ψίχουλα πολιτικής – Θέλουμε πραγματική στρατηγική για το δημογραφικό»

admin

Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας – Η αξία της κίνησης για μια καλύτερη ζωή

admin

Καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων Σάμου για πιέσεις να συγχωνευτούν τμήματα

admin

Δήμητρα Θάνου: «Οι 57 ζωές δεν είναι αριθμοί» – Ηχηρό μήνυμα από το Καρλόβασι για τα Τέμπη

admin

Συγκεντρώσεις για τα Τέμπη σε Βαθύ και Καρλόβασι

admin