7.8 C
Σάμος
25/02/2025
Σαμιακά

Επιτυχίες από τη Σάμο στον διαγωνισμό μετεωρολογικής φωτογραφίας που διοργανώνει το meteo.gr

Ο 1ος διαγωνισμός μετεωρολογικής φωτογραφίας του meteo.gr έληξε με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα συγκεντρώνοντας 935 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους βρέθηκαν και πολλές φωτογραφίες από την περιοχή μας, συνέπεια της ποικιλίας αλλά και της αξιοσημείωτης συχνότητας των διάφορων μετεωρολογικών φαινομένων πάνω από τη Σάμο, που κατ’επέκταση προσεκλύουν το ενδιαφέρον των φωτογράφων τοπίου του νησιού. Δύο από αυτές τις φωτογραφίες κέρδισαν μέσω της ψηφοφορίας του κόσμου τη θέση τους στην τελική 10άδα των νικητών του διαγωνισμού!

Η 1η που ξεχώρισε, τόσο για την σπανιότητα του φαινομένου που αποτυπώνει όσο και για την γωνία λήψης της, είναι η παρακάτω φωτογραφία της Σταματίας Καρύδα. Ο καλοσχηματισμένος υδροστρόβιλος (τρούμπα) που βλέπετε, δημιουργήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2013 νότια του αεροδρομίου του νησιού και αιχμαλωτίστηκε μέσα από το αεροπλάνο κατά την ώρα της απογείωσης.

(https://www.facebook.com/stamatia.karida)

Η 2η επιτυχία ανήκει στον Χρήστο Διακοδημητρίου, ο οποίος κατέγραψε με την κάμερά του έναν εντυπωσιακό κεραυνό κατά την διάρκεια της ισχυρής κακοκαιρίας που επηρέασε τη Σάμο στις 18 Απριλίου του περασμένου χειμώνα. Η εντυπωσιακή λήψη πραγματοποιήθηκε από τον δρόμο προς τη μονή της Ζωοδόχου Πηγής με θέα προς την Μουρτιά και προς τα απέναντι παράλια της Τουρκίας. Σημαντικό να τονιστεί ότι για παρόμοιες, εξαιρετικά επικίνδυνες λήψεις, σχετική ασφάλεια μόνο μπορεί να προσφέρει το αυτοκίνητο και μόνο εφόσον τα παράθυρα παραμένουν κλειστά, ενώ ο οδηγός δεν έρχεται σε επαφή με οποιοδήποτε μεταλλικό μέρος του αυτοκινήτου.

(https://www.facebook.com/xristos.diakodimitriou)

Ως υπεύθυνος της διοργάνωσης του διαγωνισμού και μέλος της κριτικής επιτροπής, θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την υποστήριξη και την συμμετοχή σας σε αυτόν, αλλά και να σας συγχαρώ που μέσα από τις όμορφες φωτογραφίες σας και με την βοήθεια του καιρού, κάνατε την Σάμο να ακουστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα για μία ακόμη φορά.

Καλή συνέχεια σε όλους!

Μανώλης Θράβαλος

www.facebook.com/meteographer

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΚΥ Καρλοβασίου στις 7 Μαρτίου

admin

Σεμινάρια για Τεχνικούς Ασφαλείας το 2025 – Πρόσκληση ενδιαφέροντος από το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου

admin

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Κάλεσμα σε απεργία για τα δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη

admin

Η Φαλίτσα Ρίτσου: Μια ζωή αφιερωμένη στην προσφορά

admin

Ένα Αιγαίο σε κρίση: Ηχηρή παρέμβαση Στάντζου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

admin

Αλλαγές στο δρομολόγιο του Blue Star Chios λόγω κακοκαιρίας

admin

Σάμος: Πιλοτικό πρόγραμμα για τα αδέσποτα σε κλοιό αντιπαράθεσης – Απειλή παραίτησης του Προέδρου της Πανδρόσου

admin

“Δεν πάμε για δουλειά, απεργούμε”: H ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

admin

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών

admin