31/10/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στο ακρωτήρι Πράσσο

Σήμερα 18/09/2018 και ώρα 10:00 το πρωί ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου έλαβε κλήση από το Λιμεναρχείο Σάμου για να συνδράμει στην διάσωση και απεγκλωβισμό μεταναστών σε δύσβατη περιοχή του ακρωτηρίου Πράσσου. Η διασωστική ομάδα του συλλόγου καθώς επίσης και η Πυροσβεστικη Υπηρεσία με την συμμετοχή του υποδιοικητή της απέπλευσε στις 10:24 από το Μαλαγάρι με το διασωστικό σκάφος του συλλόγου Γοργώ ΤΣ 137 για το σημείο όπου και απεγκλώβισε 30 περίπου μετανάστες (τα περισσότερα γυναικόπαιδα).

Στην συνέχεια μετεπιβίβασε τους μετανάστες στο Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού. Το συμβάν έληξε με την ασφαλή επιστροφή του σκάφους στο Μαλαγάρι στις 11:45.

Την επιχείρηση συντόνιζε το Λιμεναρχείο Σάμου και συμμετείχαν το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου.

Related posts

Δύο συλλήψεις σε Σάμο και Ικαρία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή με μαχαίρι

admin

Ημερίδα για την προστασία των ζώων στη Σάμο στις 6 Νοεμβρίου

admin

Σάμος: Η παγίδα του «λογιστή» και τα 950 ευρώ που εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά

admin

Δύο άτομα συνελήφθησαν με ναρκωτικά χάπια και κάνναβη στη Σάμο

admin

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν λόγω παρέλασης στη πόλη της Σάμου

admin

3.050 ευρώ το ποσό της απάτης σε βάρος κατοίκου Σάμου

admin

Σύλληψη οδηγού στη Σάμο για παραποίηση στοιχείων οχήματος

admin

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βαθύ λόγω της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

admin

Εντοπισμός σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Σάμο

admin